Heart Attack: "Heart Revolution"

06/11/2015

Κατηγορία: Κριτικές

4581

Έχω δει τους Heart Attack στην σκηνή με αγαπημένα συγκροτήματα όπως οι Newman, Outloud, Work of Art, ο George Gakis, Danger Angel, Wild Rose και οι Hungry Heart και έχοντας ακούσει το δικό τους E.P. που μου έδωσε ο Μιχάλης Τάμπου (πρώην πληκτράς των Flying Mercury, Heart Attack).

 

Πληροφορήθηκα λοιπόν ότι ετοιμάζονταν ολοκληρωμένη κυκλοφορία της πρώην μπάντας του και ήμουν έτοιμος να ακούσω σπουδαία πράγματα.
Οι μουσικοί George Drimilis (ex-Raging Storm) στη φωνή και ο μπασίστας Nikos Michalakakos (Spitfire) παλιοί γνώριμοι/ ικανότατοι μουσικοί, έδιναν το στίγμα της μουσικής αρτιότητας. Την παραγωγή ανέλαβε ο ήδη καταξιωμένος μουσικοπαραγωγός  Bob Katsionis (Firewind, Outloud, Serious Black, Reload κτλ) και για μην έχει να ζηλέψει τίποτε η μπάντα από τις αλλοδαπές παρόμοιου ύφους, ο Tommy Hansen ανέλαβε το μιξάρισμα και την επεξεργασία του ήχου στα  Jailhouse studios της Δανίας όπου και οι Pretty Maids, Helloween, Rage και άλλα γκρουπ που θαυμάζουμε κατέθεσαν τα μουσικά έργα τους με αξιοπρόσεκτα ηχητικά δημιουργήματα.
Ένα demo τεσσάρων συνθέσεων με  τα πρωτόλεια των "Falling Apart", "Playing With Fire", "Tell Me" και "Chase The Dream", ίσως σε λίγο διαφορετική μορφή από τις λουστραρισμένες εκδοχές τους παρουσιασμένες με αλλαγμένο κατά τα 3/5  line up.
Έχω λοιπόν 5 μέρες και άλλο cd δεν παίζει στα ηχοσυστήματα σπιτιού κι αυτοκινήτου εκτός από αυτό!Λοιπόν: πλήκτρα, ευφάνταστες κιθαριστικές  διαδρομές και δυναμική rhythm section. Ακριβώς αυτή είναι η εικόνα. Με το ''Heart Revolution''  τα φωνητικά του  George Drimilis να παρουσιάζουν ομοιότητα με τους καλύτερους παρόμοιου ύφους τραγουδιστές και με ακόμη πιο μοντέρνα προσέγγιση, η ουσία είναι ότι πρόκειται για άνω του μέσου όρου μελωδικού hard rock  μπάντα.
Εάν συνυπολογίσουμε,  τις συνθέσεις , τους ικανότατους μουσικούς και τον εξαιρετικό τραγουδιστή έχουμε την τέλεια συνταγή: αξιάκουστο μελωδικό  hard rock. Η κλασική παραγγελία στα 80ς!
Οι εγχώριοι μουσικοί δημιουργούν εξαιρετικά ακούσματα μουσικότητας, με ταιριαστές  δοσολογίες σε πλήκτρα, καθώς οι "πλούσιες" συνθέσεις και η φωνή του πολυτάλαντου George καθηλώνουν τον ακροατή. Ευκολομνημόνευτα χορωδιακά φωνητικά και πιασάρικες ενορχηστρώσεις που εντυπωσιάζουν. Προσωπικά, δεν βρήκα σύνθεση filler, ήδη με το εναρκτήριο  πρώτο τραγούδι, το "Falling Apart" απογειώνεσαι ίσως και τα υψίσυχνα φωνητικά συμβάλλουν σε αυτήν την απογείωση, ατμοσφαιρική εισαγωγή, κιθαριστικό ριφ ευφάνταστο. Ακολουθεί το "Under Your Spell" με εξαίρετες κιθάρες, πλούσια πλήκτρα στην εισαγωγή. 
Διανθισμένος ο δίσκος με ακούσματα  πρώτης κατηγορίας, όπως το  εναλλασσόμενο φωνητικά George Drimilis- Lila Moka,  "Living A Lie", ένα "μάθημα" του μελωδικού rock, προσωπικά αγαπημένο από την πρώτη ακρόαση, μέχρι το "Playing With Fire", μία Eurovision-ική σύνθεση, ένα απολύτως μεθυστικό μελωδικό κομμάτι που  αιωρείται το πνεύμα της δεκαετίας του '80 και τραβά τον ακροατή με πιασάρικες γραμμές "γαντζωμένες  στο ξόρκι της μελωδίας". Στο ίδιο ύφος και τα υπόλοιπα… το μεγαλόπρεπο στην εισαγωγή του  " (You're A) Nightmare", ακόμη ένα ξεσηκωτικό ροκάδικο κομμάτι.
Κλασικός  80'ς ήχος.
Το "China Blue" μου έφερε μουσικά στα αυτιά μου  μπάντες αγαπημένες όπως Red Dawn, Strangways ενώ το ομώνυμο  Heart Attack είναι ιδανικό για να κλείσει ο δίσκος με τα "προαπαιτούμενα" και να σε αφήσει να παρακαλέσεις για συνέχεια. Κομματάρα με τα όλα της! Βαρβάτο τραγούδι που κοπανιέσαι ανελέητα! Μουσικά, όλα είναι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και γι’ αυτό τα "μακριά αυλάκια" του δίσκου είναι πλήρως γεμάτα με θαυμάσια τραγούδια .
Τιμά δε τις  κύριες επιρροές του ο δίσκος αυτός, μερικούς από τους γίγαντες του melodic hard rock σκηνής, όπως οι  BON JOVI, DEF LEPPARD, VEGA, OUTLOUD, TYKETTO, SPITFIRE, PRETTY MAIDS!
Ο δίσκος κλείνει με την υπερπαραγωγή  "Hellenic Forces", όπου φιλοξενούνται μουσικοί από όλο το φάσμα του  Warlord, Elysion, Hannibal, Marauder, Clairvoyant, Dark Nova, Inner Wish, Mystery, Theodore Ziras, Bob Katsionis και άλλοι πολλοί (συνολικά 24 καλεσμένοι/φιλοξενούμενοι).
Πιο συγκεκριμένα, στα φωνητικά μεταξύ άλλων ακούμε τους Jon Soti (Floating Words), Γιάννη Παπανικολάου (R ‘N’ R Children, Diviner), Γιώργο Παλαιολόγο (Cyanide 4), Αλίκη Κωστοπούλου, Μαριανίκη Τόκα (Reload) και Χριστιάνα Χατζημιχάλη (Elysion) ενώ στις κιθάρες τους Μανόλη Τσίγκο (Innerwish), Κώστα Βρεττό (Wardrum), Θοδωρή Ζήρα και Angelo Perlepes (Angelo Perlepes Mystery).
Η μπάντα των Heart Attack μας παρουσιάζει, με άκρως  τον επαναστατικό καψουρομελωδικό (με την καλή έννοια χε,χε!) δίσκο, που  άλλωστε το δηλώνει με τον τίτλο "Heart Revolution" και εντάσσεται δισκογραφημένη πλέον στην χορεία των πανέμορφων, μελωδικών ελληνικών δημιουργημάτων.
Έφτασε λοιπόν η ώρα για την πραγματοποίηση του πρώτου αμιγώς ελληνικού μελωδικού φεστιβάλ!Μπάντες υπάρχουν, μουσικοί το ίδιο εξαιρετικοί. Βάλτε λοιπόν στην άκρη τη ματαιοδοξία και τους εγωισμούς αγαπητοί φίλοι μουσικοί και μην προφασίζεσθε οικονομική κρίσεις και άλλες παρόμοιες τενεκεδένιες δικαιολογίες!

Νότης Γκιλλανίδης