Cloven Hoof: "Age Of Steel"

25/04/2020

Κατηγορία: Κριτικές

3468

Μας έρχονται από το δοξασμένο Wolverthampton της Αγγλίας. Ξεκίνησαν πάνω στο άνθος του New Wave Of British Heavy Metal στις αρχές της δεκαετίας του '80, και το 1984 κυκλοφορούν το πρώτο τους ομώνυμο δίσκο.

 

Παράλληλα το 1988 κυκλοφορεί το άλμπουμ σταθμός "Dominator", όπου μνημονεύεται ακόμα και σήμερα ακόμα και στα live τους ενώ ένα χρόνο αργότερα ακολουθεί το "A Sultan’s Ransom.
Aπό κει και πέρα όμως τους χάνουμε δυστυχώς για πολλά χρόνια μέχρι το 2006 όπου εμφανίζονται με το "Eye of the sun",για να ακολουθήσει ακόμα μια 8χρονη παύση μέχρι το 2014 όπου θα επανέλθουν με το "Resist or Serve" και θα ακολουθήσει ένα σερί από κυκλοφορίες και εμφανίσεις όπου θα τους επαναφέρει στο προσκήνιο για τα καλά.
Το 2017 κυκλοφορεί το πολύ καλό "Who Mourns for the morning star" και θα τους φέρει και στη  χώρα μας το χειμώνα του 2019 για μια επική εμφάνιση στο Crow Live Stage .
Αυτή την περίοδο κυκλοφορεί το 7ο κατά σειρά άλμπουμ τους, ge Of Steel", και από το εξώφυλλο καταλαβαίνεις ότι κάτι καλό συμβαίνει. Ξεκινάμε με μια ωδή στην Elizabeth Bathory (Βlood Queen) με το κομμάτι ‘’Bathory’’ βγάζοντας μια αισθητική από το "Dominator" καθώς το άλμπουμ είναι concept και αναφέρεται εκεί  ενώ το Σκότος συνεχίζει να κυριαρχεί και στα εδάφη του Alderley (Alderley Edge). Kαι τα δυο τραγούδια είναι mid tempo ,και αποτελούν μια δοξασία στους Iron Maiden ειδικά το δεύτερο. Ωραία και εκφραστικά φωνητικά απίστευτες κιθάρες και τα drums με το μπάσο δίνουν σταθερότητα.
Το "Apathy’’ ξεκινά με βαρύ riff και επιθετικότητα με ωραία μελωδία και ρεφραίν που σου μένει. Μπορεί να γίνει κλασσικό καθώς και οι στίχοι του περνούν ένα βαθύτερο νόημα . Το ouch the rainbow’’ ένα από τα τραγούδια που έχουν είδη κυκλοφορήσει ,μου θυμίζει το κουπλέ του "The Evil That men Do" ,αλλά και πολύ Crimson Glory.
To "Bedlam’’ είναι μια κατηγορία μόνο του καθώς περιέχει πολύ πάθος και συναίσθημα και ο George Call δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.
Απλά απίστευτος.
Το "Ascension’’ κάνει μία αναφορά στο Dominator (Rise of Dominator),και το ρεσιτάλ ερμηνείας συνεχίζεται ,καθώς το κομμάτι από τα metal riffs μεταπηδά σε πιο επικές μελωδίες και τούμπαλιν, ενώ το ‘’Gods of War’’ αποτελεί μια ωδή στους Helloween, live και March of time) οπότε και εδώ το αποτέλεσμα είναι επικότατο και πολεμικότατο.
Το "Victim of the furies’’ αποτελεί άλλο ένα catchy κομμάτι βάζοντας την ταυτότητά τους και δε χρειάζεται δεύτερη ακρόαση για να σου κολλήσει. O ‘"udas’’ προδίδει τον Dominator φτάνοντας στο κορυφαίο σημείο της ιστορίας μας , σε ένα κομμάτι όπου κιθάρες και ερμηνεία είναι καθοριστικά. Τελικά ο Dominator ανεβαίνει στο θρόνο του με το "Age of Steel’’ να κλείνει  τον δίσκο με επικό τρόπο όπως του αρμόζει .
Συμπέρασμα:
Οι Cloven Hoof είναι δεμένοι σαν μπάντα ,και η προσθήκη ενός Hard Rock κιθαρίστα με επιρροές από τα '80ς (Ash Baker), σε συνδυασμό με το βράχο Chris Coss.δημιουργεί έναν απίστευτο συνδυασμό  του New Wave of British Heavy Metal ,και του σύγχρονου heavy metal.
Βρίσκονται στη καλύτερη φάση της καριέρας τους και το πιστεύουν και οι ίδιοι. Το "Age of Steel’’ ηχογραφήθηκε στα Vault Studios από τους Chris Dando και Benjamin Fitzharris (παιδιά του Kώστα Κυριακίδη καθώς εκεί ηχογραφήθηκε το "Borders of Light’’ των Raw Silk), πραγματοποιώντας το όνειρο του τεράστιου Lee Payne για έναν ατόφιο και τίμιο δίσκο.
Είμαι 100% σίγουρος ότι θα ευχαριστηθείτε το Age Of Steel όπως το ευχαριστήθηκα και εγώ.
 
Band Members
Lee Andre Payne – Bass
George Call – Vocals
Chriss Coss – Guitars
Ash Baker – Guitars
Mark Harris Bistow – Drums


Γιάννης Γιουρτζάκης