Joe Lynn Turner: ''Street Of Dreams, Boston 1985''

21/04/2016

Κατηγορία: Live Favorites

17568

Σίγουρα, ένας συλλέκτης θα ξοδέψει πολλά χρήματα. Σίγουρα, η συλλεκτική μανία είναι ''αρρώστια'' και πάθος αδάμαστο που φθείρει…σίγουρα, να συλλέγεις μουσική θέλει χρόνο(ποοοολύ…), χρήμα(ποοοοολύ…) και αρκετή τύχη!

 

Όμως, ένας συλλέκτης μερικές φορές είναι τυχερός και χωρίς να ξοδέψει χρόνο και χρήμα μπορεί να βρει διαμαντάκια που είτε κάποιος θα πλήρωνε μία περιουσία για να τα αποκτήσει ή θα κυκλοφορούσαν έπειτα από δεκαετίες με κόστος μερικά ευρώ …προς τι ο γιγαντιαίος πρόλογος;
Αφενός, διότι πριν από μερικές εβδομάδες που είχαμε την χαρά να τον ξαναδούμε στην Αθήνα μας απογοήτευσε για μία ακόμη φορά με την επιλογή του ρεπερτορίου του και αφετέρου είναι πιθανόν να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού οι rock τραγουδιστές με τόσο πλούσιο παλμαρέ δίσκων (προσωπικών, με μπάντες ή απλά με εμφανίσεις guest star!
Τριάντα χρόνια στο σανίδι με περισσότερα από 60 δίσκους να πιστώνονται με το όνομα του!! Μας αρέσει είτε όχι ήταν ο μακροβιότερος επιβιώσας τραγουδιστής δίπλα στον ιδιόρρυθμο ''θείο'' μουσικό Blackmore στο όχημα των  Rainbow ακολουθώντας τις φωνάρες των Dio(κατά κύριο λόγο…) και του Bonnet. Μετά τη διάλυση των  Rainbow εξαιτίας της επανένωσης των Purple έκαμε ένα εξαιρετικό δίσκο!
Μπορεί ο Bolton να έγινε ο αγαπημένος τραγουδιστής των ''σπιτονοικοκυρών'', ο JLT κατέκτησε τα FM της Αμερικανικής αγοράς με το pop-rock ύφος του, με τα δερμάτινα του, την πλούσια γυαλιστερή περούκα του και την απίστευτη φωνάρα που μπορεί να τραγουδήσει τα απάντα και με τους πάντες.
Σίγουρα έγινε γνωστός με τους  Rainbow, είχε μία πετυχημένη παρουσία στο πλάι του Malmsteen (κατά τη γνώμη μου και γνώμη πολλών στο καλύτερο άλμπουμ του) αλλά και με τους  Mothers Army (τους θυμάστε;;;;), τους Sunstorm (κυκλοφορεί ο νέος δίσκος με το πρώτο video clip να έχει φιλμογραφηθεί στην Ήπειρο από Έλληνα σκηνοθέτη), τους Deep Purple (ή μήπως να λέγαμε τους  Deep Rainbow), τους Hughes Turner Project (και στην Ελλάδα το 2004)  και πολλά προσωπικά άλμπουμ.
 
Η συγκεκριμένη συναυλία ηχογραφήθηκε στο Boston Paradise Rock Club και η μπάντα αποτελούνταν από αυτήν που ηχογράφησε το ''Rescue You'', δηλαδή τους  Chuck Burgi (τύμπανα), Al Greenwood (πλήκτρα, από τους ένδοξους  Foreigner), Bobby Messano (κιθάρα – από τους  Starz), και ο νεοφερμένος στο μπάσο από την μπάντα του  Pat Travers, ο Barry Dunaway.
Ο δίσκος είναι μία επιτομή της ηχογράφησης για λογαριασμό του  King Biscuit Radio Show.
 Ο δίσκος περιλαμβάνει φανταστικές συνθέσεις από τον μόλις κυκλοφορήσαντα τότε δίσκο του, το  ''Rescue You'' και η συναυλία ανοίγει με το εκρηκτικό ''I Found Love''.
Ο ανεπανάληπτος δίσκος ''Rescue You'' έχει τη μερίδα του λέοντος στην συναυλία με  8 από τα 11 τραγούδια να παίζονται τη νύχτα εκείνη και το πλήθος να εκστασιάζεται.
Υπόσχεση του J.L.T. είναι την επόμενη φορά που θα έρθει στην Ελλάδα είναι, ότι θα αλλάξει το set list  και θα έχει πλέον δικές του μόνο συνθέσεις, οπότε ευελπιστούμε, ότι θα ακούσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και εμείς τις ''θείες'' αυτές μελωδίες!
 Όπως τα ''Losing You'' και ''Rescue You'' που παρουσιάζονται απείρακτα και αυθεντικά σε αυτήν την κυκλοφορία από την εταιρεία  Cleopatra.
 Φυσικά ο αγαπητός Joe δε θα μπορούσε να παραλείψει την έξοχη κληρονομιά των  Rainbow και τραγουδά τα  ''Stone Cold'' και ''Street Of Dreams'' με μία μικρή διαφοροποίηση στο  solo του ''Stone Cold''.
Το ''Feel The Fire''  ηχεί ως η μουσική αναπλήρωση του μέγιστου Michael Bolton που παράτησε τη μελωδία και στράφηκε στην εμπορικότητα του μαζικού….. Ο Messano επάξια αποδίδει μία  funky και εκτεταμένη παρουσίαση του  ''Get Tough'' με όλη τη μπάντα σε έξοχη απόδοση.
Η καλύτερη σύνθεση προσωπικά στο δίσκο τούτο.
 31 χρόνια πέρασαν από την ηχογράφηση αυτή και ο Joe που έχει λησμονήσει(;;;) τον  AOR ήχο ή τις καλές μελωδικές συνθέσεις με τον  Malmsteen και πέρα από τα χρόνια με τους  Rainbow, ο αυτός  και η μπάντα του ποτέ δεν ακουγόταν τόσο μα τόσο εκπληκτικά και άψογα δεμένοι, όπως σε αυτόν τον δίσκο!!!
Εάν δεν κοσμεί τη δισκοθήκη σας ήδη, ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟΝ!

Νότης Γκιλλανίδης

// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs