Το τραγούδι των Rolling Stones που "μισήθηκε" από τους οπαδούς

02/10/2020

Κατηγορία: Rocktime Songs

1599

To "She is So Cold", είναι το τραγούδι των Rolling Stones που "μισήθηκε" από τους οπαδούς τους, όσο λίγα, πριν από 40 χρόνια. Εχοντας προσεγγίσει τη μουσική αισθητική των night clubs από το album "Some Girls" του 1978, ο Mick Jagger ήταν πεπεισμένος το 1980 ότι το παλιό καλό rock n' roll είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του, περίπου είχε πεθάνει.

 

Ήταν η εποχή που το punk κέρδιζε έδαφος και η disco βρισκόταν στην αποθέωσή της.

Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης, ότι η δεκαετία του '70, δεν ήταν τόσο επιτυχημένη για τη μπάντα όσο εκείνη του '60.
Ήταν λοιπόν καιρός για μία χαλάρωση, έναν πειραματισμό, ο οποίος συνοψίζεται στη δημιουργία του τραγουδιού "She is so Cold" του άλμπουμ "Emotional Rescue" που κυκλοφόρησε το 1980.
Η επανάληψη του απλοικού στίχου ''I m so hot her'' είναι χαρακτηριστικό ότι η μπάντα, ίσως είχε κουραστεί από βαθυστόχαστους και πιο δουλεμένους στίχους παλαιότερων επιτυχιών τους, και ήθελε απλά να δώσει διασκέδαση σε ένα ευρύτερο κοινό, εθισμένο στην εμπορικοποιημένη ψυχαγωγία που προσέφερε εκείνη η εποχή και  φυσικά δεν υπήρχε η όρεξη για πολιτικοποίηση και κοινωνικούς προβληματισμούς.
Αυτή η ατμόσφαιρα περνάει άμεσα και στο video clip.
Θα πρέπει να πούμε επίσης ότι το τραγούδι αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα του Charlie Watts ως drummer.
O Keith Richards αναφέρει για αυτό; Ο πολύς κόσμος νομίζει ότι οι Stones είναι μόνο ο Keith και ο Mick. Σας λέω ειλικρινά οτι εάν ο Charlie δεν έκανε αυτά που κάνει με τα drumms δεν θα υπήρχε τίποτα. Θα συνειδητοποιήσετε οτι ο Charlie Watts είναι στην πραγματικότητα οι Rolling Stones.


 
Για το παρασκήνιο, η μπάντα βρισκόταν στη φάση όπου ο μπασίστας, Bill Wyman σκεφτόταν σοβαρά να αποχωρήσει και οι σχέσεις Jagger και Richards ήταν στο χειρότερο τους σημείο.
Το τραγούδι έγινε  επιτυχία  τον Σεπτέμβριο του 1980 φτάνοντας στο νούμερο 26 του Billboard Hot 100, στο νούμερο 33 των UK Singles chart καθώς και στο νούμερο 9 των disco charts (ναι, σωστά διαβάσατε!).
Ακόμα και αν οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του συγκροτήματος απέρριψαν το τραγούδι, η επιτυχία του αποδεικνύει πώς οι Rolling Stones, οποιοδήποτε στύλ μουσικής και υιοθετήσουν κάνουν αισθητή και ισχυρή την παρουσία τους.

Επιμέλεια: Δημήτρης Πολίτης 

// Old Time Rock

// Live Favorites