Τι συμβαίνει με τους Journey;;;
Thursday

28May

Τι συμβαίνει με τους Journey;;;

Δημοσιεύθηκε από:

28/05/2020

Κατηγορία: Rock this Time

1650
Πριν ακόμα κοπάσει ο θόρυβος από την περιπετειώδη απόλυση του παραδοσιακού rhythm section Smith/Valory, οι Journey ανακοίνωσαν τους αντικαταστάτες τους.
O παλιός γνώριμος Randy Jackson στο μπάσο και ο βετεράνος Narada Michael Walden στα drums.
Οι επιλογές προκαλούν ποικίλα σχόλια για άλλη μια φορά, άλλωστε πέρα από την εμπορική επιτυχία είναι γνωστό και το cult following της θρυλικής μπάντας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Neal Schon, αλλά και ο δαιμόνιος manager, Irving Azoff, ποτέ δεν παίρνουν αποφάσεις χωρίς συγκεκριμένο σκοπό. Στο πρόσφατο παρελθόν οι Journey βρέθηκαν πολλές φορές ένα βήμα πριν το γκρεμό:
από το αποτυχημένο reunion με τον Steve Perry, στα φωνητικά προβλήματα του Steve Augeri συνοδευόμενα από τις ταπεινωτικές φήμες για pre-recorded vocals και τη σύλληψη του Deen Castronovo για οικογενειακή βία. 
Όσο δύσκολη ήταν λοιπόν η κατάσταση, τόσο παροιμιώδης  ήταν και η αντίδραση της μπάντας με αποτέλεσμα τη διατήρηση και επέκταση της επιτυχίας της.
Ποιό είναι το σκεπτικό αυτή τη φορά πίσω από τις επιλογές των αντικαταστατών των Ross Valory και Steve Smith;
Για τον Randy Jackson τα πράγματα είναι σχετικά απλά: γνωστός session player, μέλος της μπάντας την περίοδο 86-87 με συμμετοχή στο άλμπουμ "Raised on Radio".
Η "προυπηρεσία" του Jackson βοηθά επίσης να τονιστεί η αίσθηση του legacy αφού και στην post-Perry εποχή η μπάντα διατηρούσε την ραχοκοκαλιά τριών "παλιών" μελών (Schon/Cain/Valory).
Ας μην ξεχνάμε τέλος τις φήμες που ήθελαν ένα πιθανό νέο αλμπουμ να κινηθεί προς μια r'n'b κατεύθυνση όπως το "Raised on Radio..."
Η περίπτωση του Narada Michael Walden είναι πιο περίπλοκη...το γρήγορο googling του Journey οπαδού αποκαλύπτει έναν βετεράνο drummer των 70s, με funk rock επιρροές και μια σύγχρονη full-time καριέρα παραγωγού top-20 επιτυχιών (W.Houston, M.Carey, James Bond OST κλπ). 
Σίγουρα είναι μια μη προβλέψιμη επιλογή. Η μουσικότητα και οι ικανότητες του Walden δεν αμφισβητούνται, ώστόσο γιατί η πρόσληψή του να μην αποσκοπεί στην in-house παραγωγή νέας μουσικής πέρα από τον κλασικό Journey ήχο;
Ο ανήσυχος Neal Schon πάντα θέλει να πειραματίζεται στα solo projects του, ενώ οι σχέσεις των Journey με τον παραγωγό των τελευταίων album τους Kevin Shirley δεν είναι οι καλύτερες μετά το "Eclipse" του 2011.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε να δούμε και να ακούσουμε ενδιαφέροντα πράγματα από τους Journey, τι κι αν διανύουν την έκτη μουσική δεκαετία τους..."  

Γιώργος Γεωργακαράκος