Huey Lewis: Το soundtrack της ζωής του
Friday

28Jan

Huey Lewis: Το soundtrack της ζωής του

Δημοσιεύθηκε από:

28/01/2022

Κατηγορία: Rock this Time

2322
O Huey Lewis ή αλλιώς κατά κόσμον Hugh Anthony Cregg III, frontman ενός από τα πλέον επιδραστικά pop rock group της δεκαετίας του 80, των Huey Lewis and The News, αποκαλύπτει σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Ian Fortnam του Louder Sound, τα ακούσματα, τους καλλιτέχνες, τα μουσικά είδη και τα άλμπουμ που έπαιξαν κομβικό ρόλο στη ζωή και στη μουσική του σταδιοδρομία.
Διανύοντας το 71 έτος της ηλικίας του, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα ακοής, τα οποία δυστυχώς έχουν επιδεινωθεί σε βαθμό σχεδόν ολικής απώλειας, ως αποτέλεσμα της ασθένειας του Menieres με την οποία διαγνώστηκε το 2018.
Όπως αποκάλυψε στην συνέχεια η jazz ήταν το πρώτο είδος με το οποίο ήρθε σε επαφή, καθώς ήταν το αγαπημένο άκουσμα του πατέρα του και μάλιστα ονοματίζει ως αγαπημένο του άλμπουμ , στο συγκεκριμένο είδος, το "Satch Plays Fats'' του θρυλικού Louis Armstrong.
Ξεχωρίζει επίσης από άλλα είδη το ''Music On My Mind'' του Stevie Wonder, αλλά έχει εκτίμηση και στη σκληροπυρηνική hard rock διακρίνοντας το "Back In Black" των AC/DC.
Aγαπημένοι του, τραγουδιστές είναι οι Paul Rodgers (Free, Bad Company) και o Van Morisson, ενώ ιδιαίτερη αγάπη τρέφει στην αφροαμερικανική R&B θεωρώντας ότι ο Johny Taylor είναι ο αγαπημένος του ερμηνευτής από όλα τα είδη και τις εποχές.
Ως στιχουργό επαινεί τον Tod Rundgren, ξεχωρίζοντας το ''Love Is The Answer'' ως το καλύτερό του.
Από κιθαρίστες αναφέρει τον Rοbben Ford, αλλά πλέκει και το εγκώμιο για τον Steve Lukather, με τον οποίο συνδέεται με προσωπική φιλία.
 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι από τις δουλειές που έχει πραγματοποιήσει με τη μπάντα του εξυμνεί το τελευταίο τους άλμπουμ, το ''Weather'' του 2020. 'Αποτελείται μόνο από 7 τραγούδια, εκ των οποίων τα τρία "While We Re Young", "One Of The Boys" και "Her Love Is Killin Me" αντιπροσωπεύουν κομμάτι από ότι καλύτερο έχουμε κάνει ποτέ'' αναφέρει χαρακτηριστικά.
Δεν παραλείπει όμως να κάνει αυτοκριτική αναφέροντας και τη χειρότερη δουλειά που έχουν κάνει: ''ένα τραγούδι, το "If You Really Love Me, You ll Let Me". Ήταν φρικτό. Καθόλου καλό τραγούδι''.
Η ''ένοχη απόλαυσή'' του είναι η μοντέρνα country, και πιο συγκεκριμένα τα τραγούδια του Brad Paisley, ''Online'' και ''Fishing Song''.
Mας μαθαίνει και σύγχρονη μουσική ιστορία αναφέροντας ως υποτιμημένη και παραγνωρισμένη αλλά σπουδαία μπάντα τους Little Feat λέγοντας: ''Δεν είχαν την αναγνώριση που τους άξιζε''.
Δίνει έμφαση και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο αγαπημένο του live album, το ''Live At The Sands'' του Frank Sinatra, με τον Quincy Jones να διευθύνει την ορχήστρα.
Πολύ καλό τραγούδι για πάρτυ θεωρεί το "Cold Sweat" του James Brown, και ως κορυφαίο ερωτικό τραγούδι, το 'You And I" του Stevie Wonder.
Εκεί που στάθηκε όμως πολύ, είναι στη στενή, αδερφική φιλία που είχε με τον Phil Lynot των Thin Lizzy, εξάλλου το τραγούδι που τον συγκινεί και του φέρνει κυριολεκτικά δάκρυα στα μάτια είναι το super classic ''Τhe Boys Are Back In Town''.
Αναφέρει χαρακτηριστικά:
''Ο Phil ήταν πολύ σημαντικός για μένα. Με βοήθησε με πολλούς τρόπους. Μου δίδαξε τις επιπτώσεις της διασημότητας, το πώς να χειρίζομαι τους θαυμαστές, τον Τύπο, τις δισκογραφικές εταιρείες. Ήταν ο μέντοράς μου και ακόμα τον σκέφτομαι.''
 
Επιμέλεια: Δημήτρης Πολίτης