Η Joan Jett σε "Light Of Day" αποχρώσεις

30/06/2022

Κατηγορία: Art Rock

5727

Στα χρόνια της αθωότητας και ανεμελιάς υπήρχαν ροκ ταινίες που δεν είχαν την ανταπόκριση που τους άξιζε. Φυσικά την σημερινή εποχή του διαδικτύου και της απίστευτης πληροφόρησης προσφέρεται για να τις ξαναδούμε και να ξαναζήσουμε την χαμένη μας εφηβεία

 

Παρακάτω παρουσιάζουμε και αναπολούμε το "LIGHT OF DAY" με την Joan Jett σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ...


Δύο αδέλφια, η ανύπαντρη μητέρα Patty Resnick (Joan Jett) και ο Joe Resnick (Michael J. Fox) ζουν στο Cleveland, ένα βιομηχανικό προάστιο της Αμερικής.
Και ενώ η Patty ενδιαφέρεται μόνο για τη ροκ μπάντα που έχουν φτιάξει (The Barbusters), ο Joe ενδιαφέρεται και για την οικογένεια και την ανατροφή του μικρού γιου της Patty, Benji. Έτσι κάποια στιγμή η Patty αποφασίζει να ζήσει σύμφωνα με το rock-n-roll lifestyle και να κυνηγήσει το όνειρό της ενώ ο Joe, το "καλό παιδί", μένει πίσω και αποτραβιέται από τη μουσική για να εξασφαλίσει μια σταθερότητα στη ζωή του μικρού του ανιψιού.
 

 
Θα χρειαστεί μια οικογενειακή κρίση για να φέρει την Patty πίσω στο σπίτι και να την αναγκάσει ν' αντιμετωπίσει το παρελθόν καθώς και την αφοσιωμένη χριστιανή μητέρα της (την "τεράστια" Gena Rowlands), η οποία διαφωνεί με τον τρόπο ζωής τους, ειδικά όταν τα αδέλφια παρατάνε τις δουλειές τους και φεύγουν περιοδεία παίρνοντας μαζί τους τον μικρό Benji.
Η ταινία παρότι στερείται εντυπωσιακού σεναρίου έχει συμπαγείς ερμηνείες απ' όλους τους ηθοποιούς και ιδιαίτερα από την Joan Jett, που δείχνει να έχει μπει στο πετσί του ρόλου της. Κάτι που ήταν αναμενόμενο μια που, ειδικά τότε, ο ρόλος της δεν απείχε πολύ από την πραγματική της ζωή. Το ομότιτλο τραγούδι της ταινίας έχει γράψει ο Bruce Springsteen. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Paul Schrader. Τι, δεν πειστήκατε ακόμη για το αν η ταινία αξίζει τον κόπο; Μιλάμε για μια ταινία όπου παίζει και ροκάρει η θεά του ροκ Joan Jett (όπως βλέπετε δεν είμαι καθόλου προκατειλημμένη!). Και απ' όσο ξέρω εγώ, αυτά θα έπρεπε να είναι υπεραρκετά στοιχεία για να πείσουν έναν σοβαρό ροκ οπαδό! Για τους "άπιστους Θωμάδες" όμως υπάρχουν και τα παρακάτω.


Trivia:
- Ο τραγουδιστής των NINE INCH NAILS, Trent Reznor, παίζει πλήκτρα για μια μπάντα, που εμφανίζεται στην ταινία, με το όνομα "The Problems". Η φωνή του ακούγεται κατά τη διάρκεια του τραγουδιού "True Love Ways".
- Ο αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν "Born in the USA". Ο Paul Schrader ζήτησε από τον Bruce Springsteen να γράψει το ομότιτλο τραγούδι της ταινίας. Αφότου ο Springsteen το έγραψε του άρεσε τόσο πολύ που το χρησιμοποίησε για το προσωπικό ομότιτλο πολυπλατινένιο άλμπουμ του. Μιλάμε φυσικά για το "Born in the USA". Σαν αντάλλαγμα ο Springsteen αργότερα έγραψε το τραγούδι "Light of Day". Γι' αυτό και ο Springsteen ευχαριστεί τον σκηνοθέτη στις σημειώσεις του άλμπουμ.
- Ο ρόλος του Joe Resnick προσφέρθηκε αρχικά στον Bruce Springsteen, την εποχή που σκεφτόταν να ξεκινήσει καριέρα ηθοποιού, αλλά τελικά αρνήθηκε την προσφορά και εγκατέλειψε την ιδέα του ηθοποιού γενικότερα. Κάτι μου λέει ότι η επιλογή αυτή ήταν σοφή!

Tracklist επίσημου soundtrack:
1. Light Of Day - The Barbusters (Γραμμένο από τον Bruce Springsteen)
2. This Means War - The Barbusters (Joan Jett, Bob Halligan & Kenny Laguna)
3. Twist it off - The Fabulous Thunderbirds (Jimmie L. Vaughan, Kim Wilson & Fran Christina)
4. Cleveland Rocks - Ian Hunter (Ian Hunter)
5. Stay With Me Tonight - Dave Edmunds (Dave Edmunds)
6. It's All Coming Down Tonight - The Barbusters (Frankie Miller & Andy Fraser)
7. Rude Mood - Michael J. Fox, Michael McKean & Paul Harkins (Stevie Ray Vaughan)
8. Only Lonely - Bon Jovi (Jon Bon Jovi and David Bryan)
9. Rabbit's Got The Gun - Joan Jett & The Hunz (Joan Jett & Kenny Laguna)
10. You Got No Place To Go - Michael J. Fox (Alan Mark Poul & M. J. Fox)
11. Elegy (ορχηστρικό) - Rick Cox, Chas Smith, Jon C. Clarke & Michael Boddicker

Tracklist ακυκλοφόρητου soundtrack:
- I Spy (For The F.B.I.) - The Untouchables (Wylie and H. Kelly)
- Do Wa Diddy Diddy - Michael J. Fox, Michael McKean & Paul Harkins (Ellie Greenwich & Jeff Barry)
- Sweet Emotion - Joan Jett (Steven Tyler and Tom Hamilton)
- The Pride Is Back - Kenny Rogers & Sandy Farina (Mark Blatte, Alan Mond & Larry Gottlieb)
- Rescue Me - The Motion (Raynard Miner & Carl Smith)
- Looks That Kill - Motely Crue (Nikki Sixx)
- Rabbits Got The Gun - Joan Jett & The Hunz (Joan Jett & Kenny Laguna)
- True Love Ways - The Problems (Norman Petty & Buddy Holly)
- You're Good For Me - Solomon Burke (Don Covay & Horace Ott)

Σοφία Ρεντούμη

// Old Time Rock

// Live Favorites