Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου "Dead Rockers Society"

09/02/2020

Κατηγορία: Art Rock

2877

Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου "Dead Rockers Society" του Παναγιώτη Παπαïωάννου, που κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΥΛΟΣ ΑΕ

 

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Hard Rock Cafe στις 12 Φεβρουαρίου στις 19:00.
Γιώργος Δημητριάδης, Jane Sabanikou, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και ο προλογίσας το βιβλίο Θοδωρής Μανίκας, έχουν καταγράψει ο καθένας τους μακρά και σημαντική πορεία στους όμορους χώρους της συγγραφής, της δημοσιογραφίας, της μουσικής σύνθεσης/παραγωγής και της ζωντανής μουσικής παρουσίας του ροκ-εν-ρολ στη χώρα μας.
Ως αναγνώστες και ως συνεπείς μέτοχοι της υπόθεσης ροκ θα μιλήσουν, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, για το πλήρες ηλεκτροφόρων ιστοριών βιβλίο ενός off-center συγγραφέα και κυρίως για την πρώτη ύλη των σελίδων του:
τις μνήμες από και για τη μουσική των 29 νεκρών -αλλά επ' ουδενί πεθαμένων- μελών της Λέσχης των Νεκρών Ρόκερ με την οποία το βιβλίο καταπιάνεται.
Αυτήν που σε πείσμα των καιρών συνέχει τις γενιές και τις αξίες μ' έναν ιδιαίτερο, άθραυστο τρόπο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο...
Όσοι μεγαλώσαμε με τον ροκ ήχο, συνάψαμε, σε κάποια στιγμή της ζωής μας, μιαν άτυπη σύμβαση με τους ήρωες που τον δημιουργούν και τον εκφράζουν. Εμείς, με τον θαυμασμό και την αφοσίωσή μας, προθυμοποιηθήκαμε να τους εξασφαλίσουμε μια ένδοξη καρριέρα που θα υπερβαίνει τον βιολογικό τους κύκλο. Και, εκείνοι, σε ανταπόδοση, ανέλαβαν να φτιάξουν και να μας χαρίσουν το σάουντρακ για ολόκληρο τον δικό μας.
Η μουσική τους, πολλές φορές ήταν εκεί πριν γεννηθούμε και, ως μέρος της δικής τους ανειλημμένης συμβατικής υποχρέωσης, παρέμεινε πάντα δίπλα μας: στο μεγάλωμά μας, στους πρώτους μας έρωτες, στη χαρά από τις επιτυχίες και στη συντριβή από τις αποτυχίες μας, στις απώλειες σημαντικών ανθρώπων, στη γέννηση των παιδιών μας.
Το απαιτούσαν οι μεγαλύτεροι από μας, οι γενιές των ροκάδων της εποχής της ξηρασίας, κι εμείς παραλάβαμε αυτή τη σκυτάλη. Nα κρατήσουμε μέχρι το τέλος δίπλα μας, άτρωτους ως μεγαλύτερους κι απ’ τη ζωή την ίδια, αυτούς που αποτελούν τη Λέσχη των Νεκρών Ρόκερ.
Από τον Lemmy ως τον John Belushi και από την Janis ως τον Roy Buchanan, ένα αντιηρωϊκό hall of fame, η ζωή των μελών του οποίου γίνεται συνήγορος θανάτου, ενός θανάτου που την ίδια ώρα διαμεσολαβεί για να διασώσει, μέσα από τη συλλογική μνήμη, την πρώτη ύλη που μας κρατά ζωντανούς, εμπνευσμένους και ενεργούς.
Περισσότερα ΕΔΩ