Wild Rose: "Hit 'N' Run"

22/09/2014

Κατηγορία: Κριτικές

3948

Θεωρώ, ότι χρόνο με το χρόνο είναι ξεκάθαρο ότι ο αέρας της Σκανδιναβικής χερσονήσου πνέει και στη χώρα μας! Είναι προφανές επίσης, ότι πέρα από τις αμιγώς ελληνικές κυκλοφορίες, αυτός ο αέρας φέρνει μαζί του μελωδικότητα (με σαφέστατη εμπορικότητα στον ήχο και τις συνθέσεις) και πληθώρα για την Ελλάδα μελωδικών-AOR κυκλοφοριών.

 

Aρκετά όμως με τα γεωγραφικά λογοπαίγνια και ας ασχοληθούμε με την αγαπημένη μας μουσική αφού μία από τις πολυαγαπημένες μπάντες είναι τα "καρντάσια" από τη Θεσσαλονίκη, οι Wild Rose, που συνεπικουρούμενοι από έναν εξαιρετικό ερμηνευτή, όπως είναι ο David A Saylor, κυκλοφορούν τον τρίτο δίσκο τους “Hit 'N' Run”
Aπό την προακρόαση του δίσκου των Wild Rose, οι συνθέσεις ήταν σχεδόν όλες καθηλωτικές. Ένας ήχος με τα πλήκτρα να χρωματίζουν όλα τα κομμάτια, που ακούγονται τόσο μα τόσο ‘80ς αλλά με καλογυαλισμένο μοντέρνο σημερινό ήχο! Σε αυτό συμβάλλουν αποφασιστικά ο Andy Rock με την ανάληψη της παραγωγής , καθώς και ο παλιός αγαπημένος μουσικός/τραγουδιστής/μάστορας του στουντιακού ήχου, ο George Aspiotis , που ανέλαβε το   mastering στην Αθήνα στα Studio Aspiotis. Οι ηχογραφήσεις του νέου άλμπουμ των Wild Rose πραγματοποιήθηκαν σε Εύοσμο (ΕVO Studio), στα Front Room Studios στη Βρετανία (ηχογραφήθηκαν τα φωνητικά του David A Saylor),  ενώ  τα εξαιρετικά-για μία ακόμη φορά-πλήκτρα ηχογραφήθηκαν από τον Dirty Haris στη "μυροβόλο" Χίο , στα W2R Studios.
Στη νέα κυκλοφορία λοιπόν έχουμε 11 εξαιρετικές συνθέσεις , ατόφιου AOR με λαμπερές μελωδίες, πιασάρικα χορωδιακά φωνητικά, παθιασμένες ερμηνείες από την παλιά καραβάνα στο χώρο David A Saylor, πανέξυπνες κιθαριστικές μελωδίες, πλουσιοπάροχα πλήκτρα και ογκώδη-μετρονομική rhythm section!
Από το εναρκτήριο "Through The Night" καταλαμβάνεσαι από το εθιστικό "άγκιστρο", που έχει ως δόλωμα τα δυναμικά synthesizers! Στην συνέχεια και πριν καταλαγιάσει ο αχός της "80τίλας" ακούγεται από τα ηχεία ακόμη μία σύνθεση που καθοδηγείται από τα πλήκτρα συνδυασμένη με μία πανέμορφη κιθαριστική γραμμή και με δυναμικά φωνητικά που θα αφήσουν κάθε "μελωδικοροκά –αφιονισμένο" με τον  ήχο των ‘80ς  απόλυτα ικανοποιημένο και με το "I'll Be There" σίγουρα να ξεχωρίζει! Προσωπικά, αγαπημένο μου τραγούδι είναι το "Stay", ένας "μοντέρνος τοίχος ήχου" του AOR ύφους με ύψιστη φωνητική ερμηνεία, δυναμικά πλήκτρα με μία ισχυρή δόση κιθαριστικής μαγείας, που οδηγούν σε ένα, υμνικό αποτέλεσμα!
Με τα  "Without Your Love", "Can't Wait On Love", και το "All For Love", το συγκρότημα με τις μπαλαντοειδείς προσεγγίσεις, τις hard rock προτάσεις και τις απόλυτα φτιαγμένες για εμπορικές επιτυχίες συνθέσεις, ερευνά με απόλυτη επιτυχία τα όρια της "ζαχαρένιας μελωδίας" στα ίχνη σύγχρονων – ισάξιων συγκροτημάτων όπως οι  91 Suite και Houston.
Το γκρουπ κλείνει το δίσκο της με το  "I Want Your Love"  ένα "δολοφονικά" πανέμορφο AOR κομμάτι  με όλα τα στοιχεία που θα το καθιέρωναν στα μελωδικά charts  της χώρας, εάν υπήρχαν!
Εάν είστε άγευστοι από τον ήχο των Wild Rose, σίγουρα το "Hit 'N' Run" θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε με σιγουριά, εάν σας αρέσει η μπάντα ή όχι! Εάν έχετε "κολλήσει" με τους W.E.T, Brother Firetribe ή  Work Of Art  και έχετε "λιώσει" τα βινύλια των Europe , Journey και  Def Leppard θα προσθέσετε  ακόμη έναν θησαυρό στην συλλογή σας! Χωρίς καμία διάθεση υπερβολής και κολακείας ο δίσκος είναι απαραίτητος για την συλλογή κάθε ρέκτη του AOR!

Νότης Γκιλλανίδης