Judas Priest: "Defenders Of the Faith-30th Anniversary Edition"

23/05/2015

Κατηγορία: Old Time Rock

5577

The Priest Is Back again!! Θα μπορούσαμε άνετα να πούμε για αυτήν εδώ την επανακυκλοφορία, αν προηγουμένως δεν είχαν κυκλοφορήσει το “Redeemer Of Soul”. Σίγουρα όμως αποτελεί ευχάριστη είδηση για την μουσική, αλλά δυσάρεστα συνάμα για την τσέπη των φίλων τους.

 

Το άλμπουμ Defenders Of The Faith κάθε οπαδός των Priest, σίγουρα το γνωρίζει πολύ καλά, όπως και την αξία του αλλά και το πόσο αγαπήθηκε από τον κόσμο. Για περισσότερα κους - κους σχετικά με αυτό, μπορείτε να διαβάσετε δια στόματος του αρχηγού Ian Hill το τι ειπώθηκε στη συνέντευξη που έδωσε  ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο  http://rocktime.gr/index.php?view=view_articles&option=sinenteuxeis&item=1430485407&lang=el (για να μην τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε και σας κουράζουμε φίλτατοι αναγνώστες)
  Φέτος ο δίσκος  έκλεισε τριάντα χρόνια από όταν πρώτο έκανε το  ντεμπούτο του  πίσω στο 1985 και όπως συνηθίζεται με τέτοια άλμπουμ, δεν θα έμενε έτσι αυτό.  Για τον επετειακό του εορτασμό οι Judas το επαναφέρουν στην επικαιρότητα σε μια deluxe έκδοση τριών Cd’s.
  Το πρώτο δισκάκι αφορά καθαρά το λεύκωμα όπως είχε βγει το 1985, σε remastered μορφή όμως.
  Ο δεύτερος και ο τρίτος δίσκος που συνοδεύουν την επετειακή έκδοσή της deluxe επανακυκλοφορίας, αφορά την συναυλία που έδωσαν στο Long Beach Arena της Καλιφόρνιας στις 5 Μαΐου του 1984, στην ολότητά της, με τα κομμάτια να χωρίζουν σε δέκα για το πρώτο μέρος και έντεκα για το δεύτερο.
  Πολύ ωραία κίνηση και πολύ δελεαστική, ειδικά για όσους δεν έχουν το άλμπουμ ακόμα σε κάποια μορφή του.
  Πάμε στα αρνητικά του θέματος τώρα. Δύο κυκλοφορίες σε μικρό σχετικά διάστημα είναι αρκετές για την εποχή μας και για την τσέπη του μέσου οπαδού.  Στην προηγούμενη remastered κυκλοφορία, είχα προστεθεί 2 bonus κομμάτια τα οποία δεν καταλαβαίνω γιατί απουσιάζουν από την εν λόγω κυκλοφορία. Αναφέρομαι στα “Turn On Your Light” και “Heavy Duty/Defenders Of The Faiths (Live)”. Η έκδοση αυτή, περιλαμβάνει μόνο μια συναυλία και το κανονικό άλμπουμ , που αυτόματα αποκλείει από μόνο του όσους έχουν την προηγούμενη ή την αρχική εκδοχή του δίσκου και δεν τους ενδιαφέρουν τα συναυλιακά cd’s.  Η συγκεκριμένη συναυλία έχει βγει  το 2003 σε bootleg μορφή με πολύ καλή ποιότητα ήχου καθώς και στο you tube οπότε ακούγεται πολύ οικεία σε πολλών τα αφτιά. Αν στην λίστα αυτή, προσθέσουμε και ότι δεν έχει κάτι το παραπάνω για να τραβήξει και τους πιο δύσκολους, μάλλον μιλάμε καθαρά για μια “συλλογή” που απευθύνεται περισσότερο σε νεότερο κοινό.
  Στα θετικά από την άλλη, “νέα” κυκλοφορία Priest, είναι πάντα ένα σημαντικό γεγονός και χαράς ευαγγέλια για τους οπαδούς. Μια live κυκλοφορία, σίγουρα συγκινεί τους περισσότερους από εμάς. Το γεγονός και μόνο ότι υπάρχουν ακόμα και βγάζουν δίσκους, είναι και αυτό στα πολύ συν. Για τους οπαδούς στην Ελλάδα, επίσης θα μπορούσε να λειτουργήσει και σας προπομπός –ζέσταμα για την επερχόμενη συναυλία τους στα μέρη μας. Η συναυλία που συνοδεύει την deluxe έκδοση, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει μια γεύση από το ήταν αυτό που τους έκανε τόσο μεγάλους αλλά και την ενέργεια που είχαν πάνω στην σκηνή, άσχετα με το πόσο εξαντλημένοι ήταν από τις καταστάσεις ειδικά για το συγκεκριμένο άλμπουμ (διαβάστε τη συνέντευξη και θα καταλάβετε τι εννοώ).  Η χρησιμότητα του πάντως θα μπορούσε να λειτουργήσει και ανάποδα σαν μια best of live συλλογή με bonus το κεντρικό θέμα του Defenders Of The Faith σε στούντιο έκδοση αν το δει κανείς έτσι.
Η συσκευασία του, είναι άψογα προσεγμένη, αποτελεί πολύ ωραίο πακέτο (κόσμημα θα έλεγα καλύτερα) για να το έχει κανείς στην δισκοθήκη του αλλά και σαν διακοσμητικό. Επίσης το ένθετο που το συνοδεύει είναι χορταστικό με πολλές φωτογραφίες, σημειώσεις και τους στίχους φυσικά. Αυτό συνάμα το κάνει πολύ δελεαστικό από μόνο του.
Η επιλογή πλέον βρίσκεται καθαρά στα χέρια του ακροατή, στο πόσο φανατικός οπαδός είναι κάποιος  και φυσικά στη τσέπη του καθενός ανάλογα με τις επιλογές που κάνει. Οι οπαδοί των Judas Priest ήδη ξέρουμε που θα πάει η επόμενη μας επένδυση.
Γιώργος Βαλιμίτης
 
Track List
CD1 "Defenders Of The Faith" remastered
01. Freewheel Burning
02. Jawbreaker
03. Rock Hard Ride Free
04. The Sentinel
05. Love Bites
06. Eat Me Alive
07. Some Heads Are Gonna Roll
08. Night Comes Down
09. Heavy Duty
10. Defenders Of The Faith

CD2 Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984
01. Love Bites
02. Jawbreaker
03. Grinder
04. Metal Gods
05. Breaking The Law
06. Sinner
07. Desert Plains
08. Some Heads Are Gonna Roll
09. The Sentinel
10. Rock Hard Ride Free

CD3 Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984
01. Night Comes Down
02. The Hellion
03. Electric Eye
04. Heavy Duty
05. Defenders Of The Faith
06. Freewheel Burning
07. Victim Of Changes
08. The Green Manalishi (With The Two-Pronged Crown)
09. Living After Midnight
10. Hell Bent For Leather
11. You’ve Got Another Thing Coming
 
 

 

// Old Time Rock

// Live Favorites