Ocean Mind: "Underwater"

07/07/2015

Κατηγορία: Κριτικές

3729

Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο, θα κάνουμε μια στάση στο 2008 και πιο συγκεκριμένα κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Εκεί όπου τρείς διαφορετικές προσωπικότητες ενώνονται με σκοπό την δημιουργία μιας μπάντας κάτω από το όνομα Ocean Mind.

 

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους το 2009 και την σκυτάλη πήρε το δεύτερό τους άλμπουμ το 2011.
Τέσσερα χρόνια μετά, επιστρέφουν και πάλι δισκογραφικά με τον διπλό δίσκο Underwater”.
Το πρώτο δισκάκι έχει συνολικά οχτώ συνθέσεις με την διάρκειά του να αγγίζει τα πενήντα πέντε λεπτά! Όπως διαπιστώνει κανείς η αναλογία θα ήταν μοιρασμένη σε όλα τα κομμάτια ΑΝ ήταν όλα μεγάλης διάρκειας. Όμως όλα κινούνται σε φυσιολογικά πλαίσια των 2, 3 και 4 λεπτών, πλην του Chained το οποίο κλείνει το πρώτο μέρος και μετράει τριάντα έξι λεπτά και εφτά δεύτερα!!!
Στο τραγούδι αυτό, θα ακούσετε να κάνουν παρέλαση σχεδόν όλα τα αγαπημένα μας progressiverock, psychedelicprogressive και  progressiveartrock σχήματα. Με πρωταγωνιστές τους Pink Floyd, ακολουθούν οι Rush, Doors, Eloy, Porcupine Tree, Cream, Genesis, Aphrodites Child και King Crimson.
Το Organ, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο επίσης και κινεί τα ηνία εκμεταλλευόμενο όλες τις εκτάσεις, χρωματίζοντας με την κιθάρα τις μείζονες και τις ελάσσονες που κάνουν τα δικά τους περάσματα. 
Τι άλλο να ζητήσει κανείς δηλαδή;
Μόνο και μόνο για αυτή την σύνθεση το ένα cd, κερδίζει απίστευτους πόντους.  Στα πολύ θετικά επίσης συγκαταλέγεται και η διασκευή του House Of The RisingSun των Animals.
Αφήνουμε το πρώτο μέρος για να πάμε τώρα στο δεύτερο. Και εδώ οι συνθέσεις είναι πάλι οχτώ στο σύνολο τους με μέση διάρκεια τα 2-3 λεπτά επίσης και συνολική στην μία ώρα. Καλά μαντέψατε, το λεύκωμα το κλείνει το 37:18 τραγούδι Bowshot”. 
Ίδιο σκηνικό όπως και στο πρώτο δισκάκι, με την διαφορά ότι είναι μπολιασμένο περισσότερο σε  Deep Purple αυτό. Αλλά αν δεν το ακούσετε, ότι και να γράψω είναι λίγα.
Resume: Ποικιλόμορφος δίσκος, με συνεχόμενες εναλλαγές και το ύφος τους να κινείται γύρω από το hardrock και progressiveartrock, alternativerock, heavyrock, psychedelic progressive. Όσο πάνε και εξελίσσονται όλο και πιο πολύ και προς το καλύτερο. Αν δηλαδή ο προηγούμενος δίσκος τους σας άρεσε, αυτόν θα τον λατρέψετε. Αποτελεί έκπληξη για εμένα μιας και τα παιδία είναι Έλληνες Αθηναίοι.
Επί της ουσίας δεν έχουμε ΚΑΙ εδώ να ζηλέψουμε τίποτα από τα αντίστοιχα σχήματα του εξωτερικού.  
Στις συνθέσεις σε όλα είναι πρωταγωνιστής το Organ ενώ η κιθάρα και το rhythmsection έρχονται σε δεύτερο ρόλο.
Επίσης η χροιά της φωνής του ZachD.  είναιπολύκαλήκαιφαίνεταιδουλεμένη. Επί της ευκαιρίας το συγκρότημα αποτελείται από τους Zach D (φωνή, πιάνο, όργανο (Organ), συνθεσάιζερ, μπάσο), Peter P (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, μπάσο και κιθάρα μέσω συνθεσάιζερ) και Lefty P (τύμπανα και κρουστά).
Στηρίξτε τους τώρα που είναι στο ξεκίνημα τους γιατί πραγματικά το αξίζουν!
Μικροί Θεοί! Εύγε  μάγκες!!!
 
Γιώργος Βαλιμίτης