KRISTINE: "Kristine"

23/08/2015

Κατηγορία: Κριτικές

3168

Χάρηκα, διότι τον τελευταίο μήνα κυκλοφορεί δίσκος του μελωδικού γένους και χάρηκα ακόμη περισσότερο που η κυκλοφορία είναι ελληνική, διότι η πολυτάλαντη και πολυοργανίστρια καλλιτέχνιδα τόλμησε να δημιουργήσει έναν δίσκο αμιγώς με την αγαπημένη '80ς μουσική "φορεσιά".

 

Η συγκεκριμένη κυκλοφορία αποτελείται από σπουδαία μουσικά "άγκιστρα", καθοδηγούμενα από πλήκτρα και συνθεσάιζερ, σπουδαία φωνητικά, ευφάνταστες καθάριες κιθαριστικές γραμμές.
Έχουν περάσει τρία χρόνια ήδη  που αγαπημένος γνωστός ειδήμων d.j.  του μελωδικού χώρου από την συμπρωτεύουσα, μιλούσε, έπαιζε στα club που εμφανίζεται και    "διακινούσε" στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  τραγούδια της καλλιτέχνιδας! Η ελληνίδα τραγουδίστρια/μουσικός  "KRISTINE", συμπληρώνει το EP της, που ηχεί ατόφιο  '80ς ήχο με μερικά νέα  singles και σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, κυκλοφορεί το πρωτόλειο της  CD ή  LP, όπως η ίδια αρέσκεται και δηλώνει(και εμείς συμφωνούμε απόλυτα…).
Ονομάζει τον δίσκο απλά  "Kristine", δείχνοντας αυτοπεποίθηση για τη δημιουργία της’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στα  πολυαγαπημένα μας 80’ς, έχοντας ως εφόδια πανέμορφα φωνητικά πασπαλισμένα με την "χρυσόσκονη"  των ήχων από με αποτέλεσμα πιασάρικες και εμπορικές(με την καλή έννοια…) συνθέσεις!!
Για παράδειγμα τα  "The Deepest Blue" , "Modern Love" κάλλιστα θα ήταν η μουσική επένδυση για ταινίες της χρυσής εποχής!
Ε, μη ρωτάτε ποια είναι η χρυσή εποχή…
Προσωπική λατρεία και λόγω εποχής, το  "Summer Long Gone" με πελώρια τύμπανα, συνθεσάιζερ που οδηγούν σε μελωδικές ατραπούς την σύνθεση, κοφτερές κιθάρες και μελωδικότατα φωνητικά, που θυμίζουν λατρεμένες ιέρειες της μελωδικής rock σκηνής! 
Οι Ann Wilson,  Pat Benatar, Sandy Saraya, Robin Beck, Janet Gardner, Fiona Flanagan για να ονοματίσουμε ορισμένες, θα ήταν υπερήφανες για την συμπατριώτισσα μας.
Ο δίσκος "Kristine" είναι ένα θαυμάσιο δείγμα  '80ς pop-rock / radio-rock AOR  που παρά το νεαρό της ηλικίας της το υπηρετεί Α-Ψ-Ο-Γ-Α!!!
Βοηθοί άριστοι σε αυτήν την προσπάθεια οι: στα συνθεσάιζερ  η Βελγίδα Diana Gitallog (στα Summer Long Gone, Heroes και  Sleepless Nights),  ο Αμερικάνος SelloRekT /LA Dreams (στα Rhythm of Love,  Everybody,  Burning Fever και  The City),  ο Ισραηλινός Highway Superstar (στα The Deepest Blue,  Sleepless Nights και  Last Left Standing) και ο  Βρετανός εγκαταβιών Sunglasses Kid (στο Rhythm of Love).
Σολάρει στο σαξόφωνο πολύ ταιριαστά ο Pacifico -Ilias Papadopoulos (στο The City), δεύτερα φωνητικά από τους  Δανούς Surf School Dropouts (στο The City) και πανέμορφα κιθαριστικά  solos από τον πολύπειρο  John Bitzios των Wild Rose  (στα Burning Fever,  Heroes και Sleepless Nights) και από τον μελωδικό λάτρη των 80’ς  Alexandros Solomozis (Last Left Standing), που από ό,τι πληροφορηθήκαμε, γράφοντας τούτες τις γραμμές τελικά το σολάρισμα του υπάρχει μόνο στην πρωτόλεια μορφή του δίσκου.
Στα ευχάριστα νέα συμπεριλαμβάνονται: η καλλιτέχνης ήδη έχει συνθέσει νέα κομμάτια και τον Σεπτέμβρη, μόλις θεραπευθεί από την τενοντίτιδα που την ταλαιπωρεί, μπαίνει στο στούντιο για να ηχογραφήσει το δεύτερο EP της!
Ενώ, το εξαιρετικό "Modern Love" συμπεριλαμβάνεται σε ανεξάρτητη Αυστραλέζικη ταινία!
Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Αυστραλέζικη Tuff Em Up! Records και για ψηφιακό κατέβασμα από τις Apple Music, Spotify,
Ειλικρινά, δεν μπορώ να θυμηθώ άλλον δίσκο που να συνιστώ να ακούσετε ολόκληρο, καθώς δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω κάποιο κομμάτι που να είναι δεύτερης ή τρίτης διαλογής.
Απ’ ό,τι καταλαβαίνετε, παρά τα capital controls, τις επερχόμενες εκλογές, το δυσβάσταχτο τρίτο μνημόνιο και το δύσκολο κατά τα φαινόμενα υπόλοιπο 2015, το καλοκαίρι ήταν μουσικά ποοοοοολύ ενδιαφέρον!

Nότης Γκιλλανίδης