Αutumn's Child: "Starflower’’

08/01/2023

Κατηγορία: Κριτικές

927

Το Rocktime έχει μεγάλη αδυναμία σε καλλιτέχνες όπως ο Mikael Erlandsson, ένα από τους πλέον διακεκριμένα ονόματα στον χώρο της AOR /μελωδικής ροκ τα τελευταία χρόνια. Το βιογραφικό του είναι από τα πλέον πλούσια , με έξι σόλο κυκλοφορίες, συνεργασίες με πετυχημένα σχήματα του είδους όπως οι Phenomena, Salute κ.ά.

 

Τα καλλιτεχνικά κατορθώματά του είναι σημαντικά με πιο πρόσφατο, την περίοδο 2006-2018 όπου υπήρξε ο frontmann του σουηδικού super group Secret Service με το οποίο περιόδευσε σχεδόν σε όλον τον κόσμο.
Επίσης, το 2003 μαζί με τον κιθαρίστα του γερμανικού συγκροτήματος Fair Warning, Andy Malecek καθώς και τους Ian Haugland, Mic Michaeli και John Leven (Europe) ίδρυσε τους Last Autumns Dream. 
Mε αυτό συγκρότημα κυκλοφόρησε 14 άλμπουμ, αλλάζοντας αρκετές φορές τη σύνθεση του line up και πραγματοποιώντας συνεργασίες με καταξιωμένους μουσικούς όπως ο Jamie Borger (Treat) και τον μακαρίτη Marcel Jacob (Talisman) και έκαναν περιοδείες σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Αγγλία και η Γερμανία, όπου είχαν απήχηση.
Φτάνουμε λοιπόν στο 2018, και ο Erlandsson προχωράει στη δημιουργία της μπάντας με το όνομα Autumns Child και στην κυκλοφορία τριών απίστευτα επιτυχημένων άλμπουμ "Autumns Child’’ (2019), "Angels Gate’’ (2020) και "Zenith’’ (2022).
Συνεχίζοντας το παραγωγικότατο κρεσέντο που ξεκίνησε από το 2019, που θέλει τους Autumn Child να κυκλοφορούν κάθε χρόνο από ένα άλμπουμ, φτάνουμε τον Ιανουάριο του 2023, όπου κυκλοφορεί η τέταρτη κατά σειρά  δουλειά τους με τίτλο "Starflower’’.Είναι το δεύτερο εγχείρημα τους, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσω της Pride & Joy Music.
Εκτός από τον Erlandsson, ο οποίος έχει αναλάβει φωνητικά, πλήκτρα και κιθάρες, έχουμε τον Pontus Akesson ως κεντρικό κιθαρίστα, τον Roban Back στα drums και η σύνθεση του γκρουπ ολοκληρώνεται με τον Claes Andreasson στο πιάνο και τον Magnus Rosen στο μπάσο.
Η παραγωγή του άλμπουμ πραγματοποιήθηκε στα Soundport Studios στη Σουηδία από τους Erlandsson και Andreasson και τη μίξη ήχου επιμελήθηκε ο Mikael Andersson.
Έντεκα τραγούδια απαρτίζουν το "Starflower’’ τα οποία καταδεικνύουν το ταλέντο και το μεράκι των υπέροχων μουσικών που αποτελούν τους Child.
Ξεκίνημα πολύ δυναμικό, καθηλωτικό και ταχύ με το "Gamechanger’’, ότι χρειαζόταν για την αρχή του άλμπουμ με σαφή progressive διάθεση που φαίνεται και στο σόλο της κιθάρας.
Στο "Aphrodites Eyes’’ έχουμε ένα πολύ χαρακτηριστικό ισπανικό ethnic intro,  καθώς ο progressive ήχος δίνει τον τόνο στη συνέχεια μέσα από τα riff.
Επόμενο, το "Welcome To The Show’’ το progressive και το σκανδιναβικό rock συνδυάζονται αριστοτεχνικά δίνοντάς μας ένα πολύ ενδιαφέρον, αν και μονότονο είναι η αλήθεια, αποτέλεσμα.
Ακολουθεί μια πολύ όμορφη μπαλάντα το "Opera’’, καθώς και ένα επικό rock track, το "Karenina’’.
To "1995’’ επιλέγει την πεπατημένη, ενός τυπικού εμπορικού rock τραγουδιού, τόσο κλισέ που το κάνει ίσως το πιο αδιάφορο αυτού του άλμπουμ.
Το "Dorian Gray’’, τίτλος προφανώς εμπνευσμένος από τον πασίγνωστο λογοτεχνικό ήρωα του Oscar Wilde, ακούγεται ως μια αξιοπρεπέστατη power ballad.
Aμέσως μετά  έχουμε τα τέλεια δείγματα του classic rock με τα υπέροχα και συγκλονιστικά "I cant Get Enough’’ και "The Final Call’’ να μας φέρνουν στη μνήμη τις καλύτερες στιγμές του μελωδικού, αισιόδοξου μελωδικού ήχου της δεκαετίας του 80. Eνδέχεται να είναι και τα καλύτερα του άλμπουμ.
Αλλαγή και μετάβαση σε τελείως διαφορετικό κλίμα σε ρυθμούς blues με το "Love From Tokyo’’.
To album κλείνει με το όμορφο και μελωδικό "Ιts Not To Late’’, ολοκληρώνοντας μια δουλειά, από τις πλέον αξιoπρόσεκτες στον χώρο της μελωδικής ροκ για το 2023.
 
Δημήτρης Πολίτης