Jeff Scott Soto: 'Live at the Gods 2002"

26/09/2019

Κατηγορία: Live Favorites

2940

Όταν με ρωτάνε διάφοροι διαδικτυακοί και πραγματικοί φίλοι ποια είναι από τις αγαπημένες μου κυκλοφορίες του πολυτάλαντου και σπουδαίου ερμηνευτή Jeff Scott Soto τότε η νους μου πάει αυτόματα όχι σε κάποιο άλμπουμ αλλά στο DVD με τίτλο "Live at the Gods 2002".

 

Ο βασικός λόγος της συγκεκριμένης προτίμησης είναι ότι οι live εμφανίσεις του J.S.S. είναι εκρηκτικές με απίστευτη ενέργεια και η αδρεναλίνη ρέει άφθονη.
Έτσι λοιπόν η επιλογή μου ήταν η εμφάνιση του Jeff Scott Soto στο φεστιβάλ  "Live at the Gods" στα 2002 που αποτέλεσε τον "πρόδρομο" για ένα άλλο σπουδαίο μελωδικό φεστιβάλ, που κράτησε ζωντανή τη "φλόγα" της μελωδικότητας και των παθιασμένων με αυτήν σε ολόκληρο τον κόσμο, το Firefest.
Στις επτά φορές που παρέστην σε συναυλίες του συγκεκριμένου performer (γιατί περί τούτου πρόκειται…), εισέπραξα το ασίγαστο πάθος με το οποίο ερμηνεύει τα τραγούδια και την ένταση που δημιουργεί και ξεσηκώνει το κοινό όπως και στον δίσκο που θα παρουσιάσουμε.
Από την a capella εκτέλεση του "2 Your Heart" σύνθεση του ομώνυμου δίσκου ενός από τα πολυάριθμα  project  που έχει δημιουργήσει και συμμετέχει/είχε, αυτό των "Human Clay"  μαζί με τον αείμνηστο φίλο του Marcel Jacob με την παρότρυνση  "Stand up and shout! Stand up, stand up, stand up and let it out!" παρμένη από την λατρεμένη μουσική ταινία "Rock Star", οι θεατές δεν σταματούν να συμμετέχουν με όλο το είναι τους στον μουσικό "καταιγισμό" της μπάντας.
Κι αυτό γιατί ο Jeff Scott Soto ένας μουσικός χαμαιλέων, ένας "μάστορας" του φωνητικού οργάνου είναι μοναδικός σε αυτό που κάνει.
Ο Jeff Scott Soto του οποίου η παρουσία και οι συνεργασίες σε μπάντες/καλλιτέχνες όπως οι  Yngwie Malmsteen (δις), Talisman, Axel Rudi Pell και Eyes τον καθιστούν ένα από τους σπουδαιότερους  hard rock/heavy metal τραγουδιστές της εποχής μας!
Η λίστα των τραγουδιών της συναυλίας πλούσια και χορταστική καλύπτει και τον απαιτητικό: Talisman, Eyes, Takara, Yngwie, Axel Rudi Pell και δύο συνθέσεις, τα "Eyes Of Love" και  "How Long" από τον επερχόμενο (τότε…) δίσκο του J.S.S. Σπουδαία στιγμή επίσης όταν ακούγονται συνθέσεις από τον σπουδαίο προσωπικό και πρώτο  του δίσκο, το  "Love Parade".

Σημαντικό μέρος στη μουσική δυναμική του ήχου έχει και ο κιθαρίστας που εμφανίζεται δημιουργικά στον δίσκο/project "Humanimal", Pontus Norgren. Από τον συγκεκριμένο δίσκο ακούγεται η τραγουδάρα  "Again 2 Be Found" και η αντίδραση του κοινού είναι ανάλογη.
Άλλο εξαιρετικό μέρος της συναυλίας είναι κάτι που ο σπουδαίος ερμηνευτής συνηθίζει σε όλες τις συναυλίες του: ένα medley/ακουστικό (μερικές φορές.) σετ…
Στη συγκεκριμένη εμφάνιση καλοδεχούμενες ήταν οι εξαιρετικές και αλησμόνητες συνθέσεις: "Mysterious" (Talisman), "Stranded" (Gary Scutt), "4U" (Jeff), η διασκευή "Crazy" (Talisman/Seal), "No One Said It Was Easy" (Eyes) και το "Just Between Us" (Talisman).
Εντυπωσιακή επίσης η αλλαγές μουσικών οργάνων μεταξύ των μελών της μπάντας με αδιάπτωτα εξαιρετική απόδοση.
Εκπληκτική ήταν η ερμηνεία του σε συνθέσεις όπως: "On The Run Again" - "I'm A Viking" - "I'll See The Light Tonight" του μαέστρου Yngwie Malmsteen που έκλεισε και την συναυλία αποθεούμενος.
Μπορώ λοιπόν να φανταστώ πως κάτι ανάλογο θα συμβεί και μεθαύριο και στον φιλόξενο χώρο του ανακαινισμένου εντυπωσιακά The Crow club!!
Καλή αντάμωση λοιπόν!!!

Νότης  "Mysterious" Γκιλλανίδης

Band Line up:
φωνή : Jeff Scott Soto
κιθάρα: Howie Scott Simon
μπάσο: Gary Scott Schutt
τύμπανα: Alex Scott Papa

Set List:
2 Your Heart (a capella)
Let Me Entertain You...
Break Your Chains
How Long
Love Parade
Stand Up
Eyes Of Love
Warrior
Again 2 B Found
I'll Be Waiting
Mysterious - Crazy - 4U - Nobody Said It Was Easy - Just Between Us - Stranded - Don't Let It End (Acoustic set)
On The Run Again - I'm A Viking - I'll See The Light Tonight (Yngwie medley)

// Old Time Rock

// Live Favorites