Ηalo: "Heaven Calling"

03/08/2020

Κατηγορία: Old Time Rock

1458

Το 1991 οι Halo κυκλοφόρησαν τον δεύτερο δίσκο τους με τον συμβολικά ταιριαστό δίσκο τους "Heaven Calling". Όταν το "Heaven Calling" εμφανίστηκε στα ράφια των δισκοπωλείων, ανταποκρίνονταν στην ακούραστη δέσμευση της μπάντας να περιοδεύει, να ιερουργεί στις συνάξεις και το σπουδαιότερο να συνεχίσει να ανήκει στην ελίτ της μελωδικής rock μουσικής.

 

Σε αυτό βοηθούσε ότι για μία μία δεκαετία μουσικής εμπειρίας η μπάντα ήταν έτοιμη να λάμψει...
Και η δεύτερη δημιουργία της ήταν ατόφιο, μελωδικότατο '90ς AOR σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.
Αμερικανικό χριστιανικό μελωδικό Rock σε παραγωγή του μουσικολογιότατου John Elefante (Kansas) που κυκλοφόρησε από την Pakaderm Records, οπότε οι οπαδοί γνώριζαν τι ακριβώς θα άκουγαν.
Στο δίσκο που ξεκινά με μία σύντομη εισαγωγή λόγου-παρουσίασης από τον John Elefante που προλογίζει τους αδελφούς χριστιανούς και αμέσως ξεκινά ο ύμνος μελωδικότητας "Saved By Grace" σε δύο εκδοχές: μία σε μορφή προσευχής "α καπέλα" και άλλη μία  χριστινικομελωδικοχαρντροκάδικη!!
Η ομάδα των Rick Cua, Barry Graul που αντικατέστησαν τον Keith Mims στην κιθάρα, ο Scott Springer και ο John Elefante που έγραψαν στίχους και συνέθεσαν τη ουσική για όλες τις συνθέσεις εκτός από τα "It's Your Decision" και  "Secret to Love", έκαναν κυριολεκτικά AOR μελωδικά "θαύματα".
Ακούστε το "Jacob's Dream", βασισμένο στιχουργικά στο βιβλίο της "Γένεσις 28:10-22", και σας εγγυώμαι πως ακόμη και ο "πιο άθεος" θα πιστέψει ..σε τούτη την μουσική! Όπως και η συνθεσάρα , "Climb The Mountain", με το υπέροχο σόλο κιθάρας.
Επίσης μοναδικής μουσικότητας δημιουργίες είναι  και τα  "Thy Will Be Done", "My Buddy".

Το ομότιτλο  "Heaven Calling," ανέβηκε στου Billboard Top Contemporary Christian chart το No. 21.Στην περιοδεία τους οι  Halo found είχαν απίστευτη αποδοχή και ειδικά στην Guatemala(;;), εμφανίστηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων του 1991.


Tracklist

1 Jacob's Dream 4:36
2 It's Your Decision 4:20
3 Saved By Grace 4:19
4 Heaven Calling 4:40
5 Thy Will Be Done 4:03
6 Secret To Love 4:38
7 Climb The Mountain 3:59
8 Eye Of The Storm 4:48
9 Man From Galilee 4:03
10 My Buddy 4:16

Μουσικοί:
Scott Springer, μπάσο, φωνή
Mike Graham, τύμπανα, πλήκτρα, φωνητικά
 Glen Pearce κιθάρα
Barry Graul, κιθάρα, φωνητικά
Lap Steel, κιθάρα
Ron Eglett, μαντολίνο
Larry Meyers, Dino Elefante, John Elefante, (πλήκτρα, φωνητικά, συμπαραγωγοί)
Wesley Springer, τραγούδι/προσευχή στο "My Buddy"
 
Υ.Γ.: Κλείνοντας, η ιστορία γράφει πως μία μπάντα που στην αρχή της διαδρομής τους εμφανίζονταν σε τοπικούς χώρους στάθμευσης για  νταλίκες τα βράδια Παρασκευής και Σαββάτου εξελίχθηκαν σιγά-σιγά να προσκαλούνταν να τραγουδήσουν σε κυριακάτικες λειτουργικές συνάξεις και σε χριστιανικά καφέ αφήνοντας και σε δισκογραφικό επίπεδο το δικό τους μελωδικό  χνάρι στην ιστορία.

Νότης "Saved By Grace" Γκιλλανίδης