Def Leppard...Let's get Rocked

01/06/2021

Κατηγορία: Rocktime Songs

8109

Οι Def Leppard δεν είναι απλά άλλο ένα αγγλικό hard rock συγκρότημα που ξεκίνησε με όνειρα και κάπου στην μέση δεν τα κατάφερε, είναι η μπάντα που σχηματίστηκε το 1977 στο Σέφιλντ, ως μέρος του New Wave of British Heavy Metal κινήματος και κατάφερε να περάσει μέσα από χίλια κύματα να καθιερωθεί και να δημιουργήσει δική της σχολή!

 

Από το 1992, η μπάντα αποτελείτο από τους Rick Savage (μπάσο, φωνητικά), Joe Elliott (φωνητικά), Rick Allen (ντραμς, φωνητικά), Phil Collen (κιθάρα, φωνητικά) και Vivian Campbell (κιθάρα, φωνητικά ).
Παρακάτω παρουσιάζουμε μία πιο εναλλακτική εκδοχή αγαπημένων τραγουδιών της μπάντας

 
01. POUR SOME SUGAR ON ME:
Ένα απο τα πολυάριθμα hit-singles απο το 12 φορές πλατινένιο HYSTERIA!! Δυνατό, up-tempo και απλά ένα κομμάτι trademark DEF LEPPARD που επηρέασε εκατοντάδες μπάντες και συνεχίζει ακόμη και σήμερα!


02. ANIMAL:
Το δεύτερο κατά σειρά single που ξεπήδησε απο το θεϊκό HYSTERIA. Μελωδικότατο με τον ήχο των LEPS να δημιουργεί ιστορία!! Το σημείο που λέει : “Like the restless rust, I never sleep" είναι μια αναφορά στο άλμπουμ του Neil Young “Rust Never Sleeps”.
 
03. LET’S GET ROCKED:
‘Ύμνος!! Σύμφωνα με τον τραγουδιστή Joe Elliott, το κομμάτι αυτό αναφέρεται στον δημοφιλή χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων Bart Simpson ο οποίος παρακούει τις εντολές των γονιών του και, επίσης, αφηγείται την ιστορία του Joe ως παιδί. Έχει επίσης δηλώσει τους ανθρώπους από την πατρίδα της μπάντας, το Sheffield, ότι θα καταλάβουν τους στίχους καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.
 
04. RING OF FIRE:
Το συγκεκριμένο  κομμάτι είναι b-side και ευτυχώς συμπεριλήφθηκε στο εκπληκτικό RETRO ACTIVE, έναν από τους καλύτερους δίσκους της μπάντας! Το εξώφυλλο του άλμπουμ είναι μια φωτογραφία από μια γυναίκα που κάθεται σε ένα τραπέζι τουαλέτας, κοιτάζοντας στον καθρέφτη. Ωστόσο, αν το κάλυμμα θεαθεί στο μήκος του βραχίονα ή από απόσταση, παίρνει τη μορφή ενός κρανίου! Το ίδιο το κάτοπτρο σχηματίζει το σχήμα του κρανίου και τα αξεσουάρ στο τραπέζι επιδέσμου σχηματίζουν τη μύτη, τα ρουθούνια και τα δόντια. Εμπνευσμένο από το πιο φημισμένο έργο του Allan Γκίλμπερτ, All Is Vanity (1892).
 
05. ALL I WANT IS EVERYTHING:
Παρεξηγημένο άλμπουμ το “S.L.A.N.G.” αφού οι LEPS ακολούθησαν πιο σκοτεινά και alternative μονοπάτια αλλά το συγκεκριμένο τραγούδι το θεωρώ ένα από τα καλυτέρα που έχουν συνθέσει ποτέ!
 
06. WORK IT OUT:
Οι ηχογραφήσεις του συγκεκριμένου άλμπουμ έγιναν κάτω από έντονες ψυχολογικές πιέσεις της μπάντας εκείνη την περίοδο και όπως αναφέρει και ο κιθαρίστας της μπάντας Phil Collen : “Όλοι παλεύαμε με προσωπικές μας υποθέσεις κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του Slang”! Εγώ έχω απλά να προσθέσω… μοντέρνο αλλά απλά εκπληκτικό!

 07. HAVE YOU EVER NEEDED SOMEONE SO BAD:
Το χρυσό χέρι του Mutt Lange έκανε για ακόμη μια φορά το θαύμα του!! Από τις ωραιότερες μπαλάντες μιας απίστευτης περιόδου για την μουσική που όλοι μας αγαπάμε, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους! Κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι το νούμερο 12 του U.S. Billboard Hot 100.


 08. HYSTERIA:
Ποιός δεν έχει ερωτευτεί με το συγκεκριμένο άσμα; ποιός δεν έχει σιγοτραγουδήσει το ρεφραίν του; Ένα τραγούδι σταθμός του συγκροτήματος μέσα από ένα άλμπουμ που δικαίως χαρακτηρίζεται από τα καλύτερα του είδους του!
 09. GUILTY: Μέσα από το πολύ καλό “EUPHORIA” όπου οι LEPPARD προσπάθησαν να ξαναφέρουν τον γνώριμο ήχο τους ξανά πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι το θεωρώ ότι θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο HYSTERIA!! Χαρακτηριστικό τραγούδι ενός τεράστιου συγκροτήματος!!
 
10. TORN TO SHREDS:
Την πρώτη φορά που το άκουσα το χέρι μου είχε κολλήσει στο repeat button!! Δέκατο album των Def Leppard, το “X”, είδε την μπάντα να ακολουθεί μια διαφορετική μουσική κατεύθυνση και να κινείται περισσότερο προς την pop-rock και πιο μακριά από τις heavy rock ρίζες της μπάντας. Το “X” ‘εξαφανίστηκε’ γρήγορα από τα charts, και τελικά έγινε η λιγότερο επιτυχημένη κυκλοφορία της μπάντας. Ωστόσο, η περιοδεία που το ακολούθησε ήταν από τις πιο επιτυχημένες.
 
11. NOW:
‘Όποιος έχει δει το σχετικό video-single του τραγουδιού θα δει πως αναφέρεται στο Union Jack t-shirt της μπάντας που περνάει στην κυριολεξία δυο δεκαετίες από διάφορα ‘χέρια’ μέχρι να καταλήξει στον αρχικό του ιδιοκτήτη!!
 
12. TOO LATE FOR LOVE΅:
 Αll time classic.....το hall of fame των DEF LEPPARD! Επίσης στο συγκεκριμένο άλμπουμ, “PYROMANIA” ο πανμέγιστος Mutt Lange έκανε τα μαγικά του και δημιούργησε ακόμη ένα διαμάντι στην ιστορία της ρόκ μουσικής γενικότερα!

Βασίλης Χασιρτζόγλου