04/02/2021
O Alice Cooper κατά κόσμον Vincent Damon Fournier, γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1948, και τι να πρωτογράψει κάποιος σε μια ιστοσελίδα που ασχολείται με τη rock μουσική, που να μην έχει ήδη γραφτεί για εκείνον σε επίπεδο αφιερωμάτων, περιστατικών από τη ζωή του, παρουσιάσεων σε album του κ.α.
Ο γράφων ανήκει συνειδητά στους πλέον σκληροπυρηνικούς θαυμαστές του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, ενός από τους ιδιοφυέστερους rocker στην ιστορία της εν λόγω μουσικής, που μετράει πλέον πέντε και βάλε δεκαετίες σταδιοδρομίας και που επηρέασε όσο λίγοι, νεότερες γενιές αστέρων της hard rock και heavy metal.
Aναζητώντας κάτι που ίσως ενδιέφερε ακόμα και ένα όχι τόσο ψαγμένο κοινό, θυμήθηκα στο πόσο με είχε κάνει να ανατριχιάσω η θεωρούμενη ως καλύτερη μπαλάντα του με τίτλο ’’Only Women Bleed’’, η οποία πλέον φιγουράρει στις λίστες με τις καλύτερες μπαλάντες από καταβολής rock μουσικής.
Είμαστε στο 1975. Ο Alice Cooper, έχοντας οικειοποιηθεί και νομικά το όνομα της μπάντας, ακολουθεί ξεχωριστό δρόμο από τα υπόλοιπα μέλη, επιχειρεί solo καριέρα και κυκλοφορεί το υπερκλασικό πλέον concept album "Welcome To My Nightmare’’.
Ένα άλμπουμ που αφηγείται την ιστορία του εφιάλτη ενός παιδιού με το όνομα Steven μέσα σε ένα αποπνικτικό σκηνικό από μάγισσες, αράχνες και άλλα ζοφερά με βασικό villain τον θρυλικό σταρ ταινιών τρόμου Vincent Price.
Ο κιθαρίστας Dick Wagner, πρώην συνεργάτης του Lou Reed, που συμμετείχε ενεργά στο άλμπουμ, είχε γράψει το instrumental μέρος του τραγουδιού το 1968, όταν συνεργαζόταν με μια μπάντα με το όνομα Frost. Ακριβώς επειδή δεν το είχε κυκλοφορήσει ως τότε, το παρουσίασε στον Cooper και εκείνος έδωσε τον τίτλο.
Το τραγούδι τελείως λανθασμένα θεωρήθηκε ότι αφορά τη γυναικεία "περίοδο’’, ξεσηκώνοντας μάλιστα την σφοδρή αντίδραση φεμινιστικών οργανώσεων, οι οποίες κατάφεραν να επιβάλουν περίπου ούτως ώστε να τύχει περιορισμένης προβολής από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Στην πραγματικότητα αφορά τη συζυγική βία, την οποία και καταδικάζει σαφώς, αλλά και εξαίρει την ιώβειο υπομονή της Γυναίκας διαχρονικά, παίρνοντας το μέρος της.
Η ‘’αιμορραγία’’ στην οποία αναφέρονται οι στίχοι, είναι κυρίως η αιμορραγία της Καρδιάς, της Ψυχής και του Νου της Γυναίκας, η οποία δίνει σχεδόν την ύπαρξή της, όλο της το Είναι στον Άνδρα, για να πάρει ως ανταπόδοση αχαριστία και κακομεταχείριση.
Ο Dick Wagner αναφέρει χαρακτηριστικά: ’’Είμαι θερμός οπαδός της άποψης ότι οι γυναίκες είναι το ανώτερο φύλο. Το τραγούδι είναι απολύτως απελευθερωτικό.’’
Στις 12 Ιανουαρίου ο Jim Peterik & World Stage κυκλοφορούν νέο άλ...
Τo Release Athens υποδέχεται τους Megadeth, την Παρασκευή 14 Ιουνίο...
Το απόλυτο μουσικό φεστιβάλ της πόλης παρουσιάζει τον ...
Φωτιά και λάβρα ήταν ο θρυλικός Roger Waters, των Pink Floyd σχετι...
Nέος δίσκος στις αρχές της επόμενης χρονιάς για τον Neal M...
Νέο άλμπουμ για τον Bruce Dickinson με τίτλο "The Mandrake Project"...