Μάχη ζωής για τον πρώην frontman των HEAT
Τετάρτη

14Απρ

Μάχη ζωής για τον πρώην frontman των HEAT

Δημοσιεύθηκε από:

14/04/2021

Κατηγορία: Νέα

579
Mε μια εξαιρετικά συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση στην επίσημη σελίδα των HEAT στο Facebook, δημοσιοποίησε ο πρώην τραγουδιστής των HEAT, Erik Gronwall το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει τον τελευταίο μήνα:
"Ήρθε η ώρα να μιλήσω ανοιχτά. Και θα προσπαθήσω αυτή τη μεγάλη ιστορία να την παρουσιάσω όσο πιο συνοπτικά γίνεται.
Βρίσκομαι εδώ και 22 ημέρες σε νοσοκομείο στη Σουηδία. Μέχρι και πριν από ένα μήνα είχα απίστευτη ενέργεια και ήμουν ικανός να κάνω τα πάντα, ότι έκανα ως συνήθως, τις δουλειές μου που ήταν αυτονόητο.
Ξαφνικά όμως κάτι εμφανίστηκε από το πουθενά. Ένιωθα απίστευτα εξαντλημένος, δεν είχα την ενέργεια να κάνω τα πλέον απλά πράγματα, κουραζόμουν σαν να έτρεχα σε Μαραθώνιο, όταν για παράδειγμα πήγαινα απλώς τον σκύλο μου για βόλτα πέντε λεπτών.
Έτσι έκανα κάποιες εξετάσεις αίματος…και να…βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στην τρίτη εβδομάδα θεραπείας μου ενάντια στην οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.
Με αυστηρούς ιατρικούς όρους, αυτό σημαίνει ότι ο μυελός των οστών μου παράγει πολύ περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια από ότι ερυθρά.
Τώρα, το κυριότερο και το πλέον αισιόδοξο γεγονός είναι ότι έχω το προνόμιο να ζω  σε μια εποχή και να βρίσκομαι σε ηλικία όπου η συγκεκριμένη ασθένεια είναι ιάσιμη. Έχει γίνει απίστευτη πρόοδος σε αυτόν τον τομέα. Ο οργανισμός μου ανταποκρίνεται  άριστα σε αυτή τη θεραπεία, απλά θα πάρει πολύ καιρό και πρόκειται να είναι η πιο δυνατή πρόκληση στη ζωή μου έως τώρα για μένα και για την οικογένειά μου. Τόσο φυσικά όσο και πνευματικά.
Αναλογίστηκα  πάρα πολύ πώς θα αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση, τόσο προσωπικά όσο και δημόσια. Και αποφάσισα να είμαι απόλυτα ανοικτός και ειλικρινής ως προς αυτό.
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα υπάρξουν καλές μέρες και θα υπάρξουν και κακές μέρες. Άλλωστε η ζωή δεν είναι το σούπερ ωραίο φιλτραρισμένο περιτύλιγμα που παρουσιάζουν τα social media. Κανένα φίλτρο του Instagram δεν μπορεί να ωραιοποιήσει αυτή την κατάσταση.
Δεν επιλέγουμε πάντα στη ζωή τι θα μας συμβεί, η ζωή είναι ένα λαχείο, μπορούμε όμως να επιλέξουμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Έστω να κάνουμε το καλύτερο να επιλέξουμε το πώς. Δεν υπόσχομαι να αναρτώ συνεχείς ενημερώσεις, αλλά όποτε το κάνω θα βλέπετε πάντα μια καινούρια μου πλευρά, εφόσον παρακολουθείτε την κατάσταση. Μια πιο ειλικρινή πλευρά ίσως.
Αν θέλετε να είστε υποστηρικτικοί, απλά επικεντρωθείτε στην ενίσχυση της αξίας της Υγείας ως βέλτιστο αγαθό. Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να πολεμούμε τη φωτιά με τη φωτιά, αλλά με το νερό. Ας κατανοήσουμε τι συμβαίνει και ας θεραπεύσουμε.
Και για το τέλος. Νιώθω πολύ καλά παρά τις περιστάσεις και θα κοιτάξω να εκμεταλλευτώ αυτή την πρόκληση όσο το δυνατόν καλύτερα.’’

Απόδοση: Δημήτρης Πολίτης