H τελευταία φορά που ο John Lennon είδε τα άλλα μέλη των Beatles
Monday

14Dec

Aπό το 1970, οπότε διαλύθηκαν επίσημα οι Beatles, μέχρι το 1980, οι σχέση του Lennon τους Ringo Starr, Paul Mc Cartney και George Harisson είχε περάσει αρκετές διακυμάνσεις αλλά προς το τέλος είχε επανέλθει ειρήνη μεταξύ τους.
Ο Lennon, κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια της ζωής του, συναντήθηκε ξεχωριστά με κάθε έναν από τους πρώην συναδέλφους του. Μάλιστα μια από τις συναντήσεις έγινε περίπου έναν μήνα πριν από τη δολοφονία του.
 
Paul Mc Cartney: 25 Απριλίου 1976
 
Ο τηλεοπτικός παραγωγός Lorne Michaels, δημιουργός του θρυλικού Saturday Night Live, προσέφερε στους Beatles 3000 δολάρια προκειμένου να επανενωθούν για ένα επεισόδιο του show 
στις 24 Απριλίου του 1976. Κατά σύμπτωση ο Lennon και ο Mc Cartney έτυχε να βρίσκονται στη Νέα Υόρκη και σκέφτηκαν σοβαρά το ενδεχόμενο να πάνε στην εκπομπή , όμως άλλαξαν τη γνώμη τους διότι ήταν κουρασμένοι και η ώρα είχε πάει αργά.
Μάλιστα ο Lennon είχε παρακαλέσει τον Paul αν είναι να επισκεφθεί το σπίτι του να μην πάει απροσκάλεστος και να τηλεφωνήσει πρώτα, διότι τότε ο πρώτος είχε αφοσιωθεί στη φροντίδα του παιδιού του. Εκείνη ήταν και η τελευταία φορά που συναντήθηκαν κατά πρόσωπο , όμως συνέχισαν να είναι σε επικοινωνία τηλεφωνικά.
Σε συνέντευξή του στο Playboy το 1984 ο Mc Cartney είχε αναφέρει ότι η τελευταία τους τηλεφωνική συνομιλία ήταν εξαιρετική και μνημειώδης.Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Lennon, ο Mc Cartney συνεργάστηκε με τον Carl Perkins για το τραγούδι ''Get It'' για το τρίτο σόλο άλμπουμ του ''Tug Of War''. Αυτό ενέπνευσε τον Perkins να γράψει ένα δικό του τραγούδι το ''My Old Friend'' , το οποίο και παρουσίασε στον Mc Cartney.
Ένας στίχος αυτού του τραγουδιού που έλεγε'' Think about me every now and then, old friend'' συγκίνησε τόσο τον Paul, που έφυγε από το δωμάτιο βουρκωμένος.
Τότε η Linda, η γυναίκα του Mc Cartney γύρισε και είπε στον Perkins ότι αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Lennon σε εκείνον στην τελευταία τους συνάντηση!
 
George Harrison:1978
 
Δεν έχουμε ακριβή ημερομηνία για τη συνάντηση του George με τον John. Γνωρίζουμε όμως ότι ο πρώτος είχε επισκεφθεί τον Lennon στο διαμέρισμα του τελευταίου στη Νέα Υόρκη στην κατοικία του τελευταίου, στo διάσημο συγκρότημα κατοικιών ''Dakota'' 2 χρόνια πριν τον θάνατό του.
Ο Harrison είχε εντυπωσιαστεί από τη συλλογή από κασέτες με παραδοσιακή  ινδιάνικη μουσική, που είχε ο Lennon στο διαμέρισμά του, ένα είδος μουσικής το οποίο του είχε συστήσει ο πρώτος ήδη από την εποχή που ήταν και οι στους Beatles.
O George Harrison παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ότι ο θάνατος του Lennon δεν επηρέασε τόσο πολύ τη ζωή του, διότι είχε την πολύ δυνατή πεποίθηση πώς θα συναντηθούν ξανά στη μετά θάνατον ζωή. ''Τώρα χρειάζεται το Μεγάλο Κοσμικό Τηλέφωνο για να επικοινωνήσω μαζί του.
Όμως η ζωή συνεχίζεται, για αυτό και δεν είμαι και τόσο θλιμμένος. Στενοχωριέμαι που δεν θα ξαναπαίξω κιθάρα μαζί του, αλλά και πάλι σκέφτομαι ότι ήδη είχαμε παίξει πάρα πολύ παρέα με εκείνον,ότι το έζησα αυτό και μάλιστα για πάρα πολύ καιρό. Συνεπώς είμαι σίγουρος ότι θα ξανασυναντηθούμε''.
 
Ringo Starr:15 Νοεμβρίου 1980
 
Mόλις μερικές εβδομάδες πριν από το μοιραίο γεγονός, ο Ringo Starr ήταν ο τελευταίος πρώην Beatle που συνάντησε τον John Lennon , συνοδευόμενος από τη γυναίκα του Barbara Bach στη Νέα Υόρκη. O ίδιος αφηγείται στη  δημοσιογράφο Barbara Walters το 1981: ''Ήρθε (ο Lennon) στο Plaza Hotel, όπου μέναμε, μαζί με τη Yoko. Περάσαμε πολύ όμορφα, διότι έμειναν περίπου πέντε ώρες. Δεν είχε σημασία που είχαμε έναν χρόνο να βρεθούμε-πάντοτε είναι υπέροχο γεγονός όταν τα καταφέρνουμε και ιδίως για μένα''.
Ο Lennon ήταν μάλιστα εξαιρετικά ευδιάθετος και ενθουσιασμένος με αφορμή την κυκλοφορία του καινούριου άλμπουμ του "Double Fantasy" και είχε φέρει κάποιες κασέτες με τραγούδια του άλμπουμ για να τα δώσει στον Starr.
Συζήτησαν επίσης σοβαρά τη δυνατότητα να συνεργαστούν στο στούντιο από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους 1981.
''Και μετά εμφανίστηκε το κάθαρμα'' είπε o Starr, αναφερόμενος στον δολοφόνο Mark David Chapman.''Δεν υπάρχει λογική, σου λέω δεν υπάρχει λογική σε αυτό.
Ο κόσμος έχασε έναν υπέροχο άνθρωπο''.

Επιμέλεια: Δημήτρης Πολίτης