Wikkid Starr: "Δεν φοβόμαστε να δοκιμάσουμε νέα πράγματα"
Wednesday

1Mar

Wikkid Starr: "Δεν φοβόμαστε να δοκιμάσουμε νέα πράγματα"

Δημοσιεύθηκε από:

01/03/2023

Κατηγορία: Rocktime Groups

2658
Γνωρίζοντας ότι οι WIKKID STARR έχουν εμφανιστεί με σιγουριά δίπλα σε τέτοια καταξιωμένα συγκροτήματα στο σκηνή είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς αυτή την επανεκκίνηση στις μουσικές παραμέτρους του γκρουπ, όπου τα πάντα επικεντρώνονται πλέον σε μια πολύ πιο εμπορική, προσεγμένη και διορατική πρόταση από την προηγούμενη παραγωγή τους συνολικά.
Toney Richards of WIKKID STARR / Συνέντευξη στο Nότη Γκιλλανίδη
Rocktime.gr 
 
Βρισκόμαστε σε ένα άλμπουμ που, αγνοώντας την κάτι παραπάνω από βελτιωμένη παραγωγή του, μας προσφέρει μια συλλογή τραγουδιών που τραβάει αμέσως την προσοχή του ακροατή. Νομίζω ότι οι Wikkid Starr έχουν  πετύχει να αναδείξουν τον μελωδικό τους χαρακτήρα. Από την πρώτη στιγμή, τα, μέχρι τώρα, ανύπαρκτα πλήκτρα, καταλαμβάνουν το ηχητικό φάσμα, λειτουργώντας εξαιρετικά ως βάση, ή και ως πρωταγωνιστικό μέρος κάθε τραγουδιού. Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο ο Richards προσεγγίζει τα φωνητικά μέρη και διαμορφώνεται προς μελωδικότερες προσεγγίσεις, κάνοντάς μας να ξεχνάμε την προηγούμενη ερμηνεία του  εγγύτερα στο επίσης πολυαγαπημένο glam/sleaze/hair metal!!Ο ίδιος μας εξηγεί αναλυτικότατα και γλαφυρά τα δρώμενα στην μπάντα!!
 
Τι ενέπνευσε τον τίτλο "Return to Glory"; Είναι αναφορά στη μουσική σας αλλαγή;
Το "Return to Glory" εμπνεύστηκε τόσο από τα τρέχοντα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο και σε προσωπικό επίπεδο, μια αλλαγή στη μουσική κατεύθυνση. Δηλώνει διττό σκοπό.
Το πιο περίπλοκο νόημα αφορά το πολιτικό τοπίο στη χώρα μου (ΗΠΑ) και πώς εμείς οι Αμερικανοί, ΔΕΝ πρέπει να επιτρέπουμε σε εταιρείες, ξένους αντιπάλους - όπως η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν, η άγνοια από το αμόρφωτο τμήμα του πληθυσμού μας και η διάδοση παραπληροφόρησης στα κοινωνικά ΜΜΕ- δηλητηριάζουν την πολιτική μας ιδεολογία. Δεν είναι μυστικό ότι η Κίνα επιδιώκει την παγκόσμια κυριαρχία και είναι στο χέρι μας να τη σταματήσουμε. Πιστεύω ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έρχεται μέσα στα επόμενα χρόνια και πιθανότατα θα ξεκινήσει στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Είναι σημαντικό οι ΗΠΑ και όλοι οι σύμμαχοί μας να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο. Θα ήταν ένας πόλεμος για τη διατήρηση της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Αν όχι, εξετάζουμε το σύγχρονο σύστημα δουλείας που θα επιβαλλόταν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ποιος θέλει να κυβερνάται από μια κομμουνιστική χώρα που εφαρμόζει ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης και αφαιρεί την προσωπική ελευθερία;; Οι ΗΠΑ, η Δυτική Ευρώπη και όλοι οι σύμμαχοί μας γνωρίζουν - αυτός δεν είναι ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε. Το εξώφυλλο του άλμπουμ είναι συμβολικό αυτής της επερχόμενης σύγκρουσης και γιατί ο Αρχάγγελος Μιχαήλ εμφανίζεται να αποκεφαλίζει το κεφάλι του δράκου στη νίκη !
Σε προσωπικό επίπεδο, σηματοδοτεί μια αλλαγή στη μουσική κατεύθυνση για το WIKKID STARR. Αυτό είναι το τρίτο μας άλμπουμ - Return to Glory και το πρώτο μας στη μουσική εταιρεία Lions Pride. Τα δύο πρώτα μας άλμπουμ - "Collision Course" και "Sudden Impact", ήταν πολύ διαφορετικά στο μουσικό στυλ. Κατά τη γνώμη μου, νομίζω ότι τα δύο πρώτα άλμπουμ βασίζονται περισσότερο σε μπλουζ Hard Rock, αλλά ορισμένοι μουσικοί δημοσιογράφοι τα έχουν χαρακτηρίσει ως άθλιο Hair Metal. Νομίζω ότι θα αφήσω τους οπαδούς να αποφασίσουν σε τι θέλουν να το κατηγοριοποιήσουν. Το "Return to Glory" είναι σίγουρα πιο AOR και έχει πιο κομψό ήχο, αλλά μου αρέσει επίσης πολύ από το υλικό που βγήκε στα δύο πρώτα άλμπουμ μας. Δείχνει πόσο διαφορετικοί είμαστε και ότι μπορούμε να το αλλάξουμε όταν χρειαστεί. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε να δοκιμάσουμε νέα πράγματα και για μένα αυτό είναι σημαντικό. Πιστεύω ότι η σύνθεση τραγουδιών και η παραγωγή τραγουδιών επιτυχίας, καθώς και η μαζική ραδιοφωνική έκθεση- ήταν πάντα αυτό που με παρακινούσε περισσότερο. Λατρεύω τις παραστάσεις, αλλά για μένα, η δημιουργική διαδικασία και η συγγραφή νέου υλικού είναι αυτό που με κρατάει. Είμαι πολύ περήφανος για τη μουσική που δημιουργήσαμε ο Gio, ο Rafa και εγώ στο "Return to Glory". Σύμφωνα με το Metal Club, το "Return to Glory" ήταν το #2 στα καλύτερα άλμπουμ του 2022. Αυτό νομιμοποιεί αυτό που ήδη γνωρίζαμε και οι τρεις, ότι αυτό το άλμπουμ θα μείνει στην ιστορία του Rock N' Roll ως ένα από τα καλύτερα για άλλη μια φορά ο κόσμος αρχίζει να το ακούει και να ερωτεύεται τη μουσική. Είναι σίγουρα μεταδοτικό, εμπνευσμένο και σας φέρνει σε καλή διάθεση, αλλά μην το δέχεστε τα λόγια μου, βγείτε έξω και αγοράστε και αποφασίστε μόνοι σας.
 
Θα κάνετε περιοδεία για να προωθήσετε το άλμπουμ; Καμιά σκέψη για την Ελλάδα;
Θα θέλαμε να κάνουμε περιοδεία στην Ευρώπη, αλλά νομίζω ότι δεν συναντάμε τους κατάλληλους διοργανωτές και πράκτορες κρατήσεων που μπορούν να οργανώσουν την κατάλληλη περιοδεία για εμάς. Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με τις περιοδείες. Κατανοούμε ότι το παγκόσμιο οικονομικό κλίμα είναι ένα σημαντικό εμπόδιο αυτή τη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση όμως, πιστεύω ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε μια καλή συμφωνία που είναι δίκαιη. Η παράβλεψη από την πλευρά των διοργανωτών, ότι υπάρχουν έξοδα από την πλευρά μας που δεν καλύπτονται - όπως αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής, γεύματα κ.λπ. είναι κάπως ασέβεια. Όταν συζητάμε για τη φιλοξενία και την πληρωμή που αναζητούμε, ανταποκρίνονται με χαμηλότερο επιτόκιο. Όλοι έχουμε οικογένειες και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα ​​όπως όλοι οι άλλοι, επομένως πρέπει να βγάλουμε χρήματα. Τούτου λεχθέντος, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να παίξουμε σε Φεστιβάλ στην Ισπανία κάποια στιγμή τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Ελπίζω να οριστικοποιηθεί και να μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε..Όσο για την Ελλάδα, θυμάμαι ότι ήμασταν σε διαπραγματεύσεις για να παίξουμε ένα Rock Festival εκεί, αλλά μετά η πανδημία χτύπησε και κατέστρεψε τα πάντα. Στη Γερμανία, επρόκειτο να παίξουμε ένα φεστιβάλ και στη συνέχεια τα πράγματα τελειώσαν, όταν ζητήσαμε πάρα πολλά χρήματα - σύμφωνα με τους διοργανωτές. Στην Αγγλία, πήραμε αρκετές ψήφους για να μπούμε στο ψηφοδέλτιο του HRH, αλλά όταν ξεκίνησε η τελική ψηφοφορία για τις μπαντες που θα έπαιζαν στο Φεστιβάλ, προφανώς δεν συγκεντρώσαμε αρκετές ψήφους. Τέλος πάντων, θα βρούμε έναν τρόπο να φτάσουμε στην Ευρώπη και να παρουσιάσουμε ζωντανά το άλμπουμ "Return To Glory", αλλά δεν είμαστε σίγουροι πότε αυτή τη στιγμή. Θα σας κρατάμε ενήμερους και ναι, η Ελλάδα θα είναι σίγουρα ένα από τα μέρη που θα στοχεύσουμε. Λατρεύω το φαγητό, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους, τα τοπία. Είναι ένα όμορφο μέρος..!!
 
Σε σχέση με το άλμπουμ μπορείτε να περιγράψετε τη γένεση του άλμπουμ και είχατε εντοπίσει κάποιο θέμα ή συγκεκριμένα τραγούδια με τα οποία θέλατε να ακολουθήσετε αυτή την κυκλοφορία;
 Ο ντράμερ μου Gio Sanchez, έγραψε τα πλήκτρα, το μπάσο και τα ντραμς. Έκανε επίσης τις διασκευές και την παραγωγή του άλμπουμ. Έγραψα όλους τους στίχους, τον προφορικό λόγο και τις φωνητικές μελωδίες για όλα τα τραγούδια. Ο κιθαρίστας μου Ράφα Σόουζα έγραψε όλα τα σόλο της κιθάρας. Ήταν μια συνεργασία και των τριών προσπαθειών μας, που δημιούργησε ένα εντυπωσιακό άλμπουμ για το οποίο είμαστε όλοι περήφανοι. Ο Gio μου έστελνε συνέχεια τραγούδι και μετά άλλο τραγούδι. Θα καθόμουν να βρω τη μελωδία της φωνής, τους στίχους και θα ηχογραφούσα τα τραγούδια στο Cockpit Studios με τον φίλο μου παραγωγό … "Απορροφούσα" τη μουσική και της επέτρεπα να με εμπνεύσει να γράψω τους στίχους. Στη συνέχεια, ο Ράφα άκουγε τα τραγούδια και θα ηχογραφούσε τα σόλο του στο στούντιο του σπιτιού του. Μετά έπαιρνε τα τραγούδια ο Gio αφού ηχογραφούνταν όλα και τα μίξαρε. Μετά το έστειλα στον φίλο μου Talent στο Μαλιμπού και έκανε το mastering. Πραγματικά δεν υπήρχε θέμα. Όλα προέκυψαν με έναν τέλειο τρόπο. Όταν τελειώσαμε με το mastering, όλοι νιώσαμε ότι είχαμε ένα πολύ καλό άλμπουμ που θα μας έδινε μεγάλη επιτυχία μόλις το ακούσει ο κόσμος. Κρίνοντας από τα σχόλια που λαμβάνουμε από όλους, είχαμε απόλυτο δίκιο. Το θέμα τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι πως θα  το ακούσουν σε όλο τον κόσμο και να βεβαιωθούμε ότι θα έχει τον "ραδιοφωνικό αέρα" που του αξίζει.
 
Το συγκρότημα είναι σαφώς επηρεασμένο από; Από πού βρίσκετε έμπνευση για να γράψετε τα τραγούδια σας;
 Δεν είμαστε σαφώς επηρεασμένοι από κάποιον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, επομένως οι επιρροές μας δεν αντικατοπτρίζουν τον ήχο μας. Μου αρέσουν μπάντες όπως KISS, Alice Cooper, Y&T, Van Halen, Led Zeppelin, Journey, The Scorpions και τραγουδιστές όπως: Joe Lynn Turner, Dave Meneketti, Robert Plant, David Lee Roth, Paul Stanley, Ronnie James Dio, Bruce Dickinson, Kelly Hansen, Jack Russell αλλά τίποτα από αυτά δεν φαίνεται σε αυτό το άλμπουμ. Μπορείτε να πείτε ότι έχουμε μια ποιότητα AOR που ακούγεται από τη δεκαετία του '80. Πιστεύω ότι θα ήταν σωστό να περιγράψουμε τον ήχο μας, αλλά αυτό που τον κάνει μοντέρνο ήχο, είναι ότι δεν τραγουδάω σε παραδοσιακό στιλ AOR - αν ακούτε πραγματικά μερικές από τις φράσεις που κάνω φωνητικά, μπορείτε να ακούσετε τι σημαίνω. Τραγούδησα καθαρά και με πάθος αλλά δεν το άργησα, κάτι που έγινε επίτηδες. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι η κιθάρα του Rafa, κατά τη γνώμη μου, έχει μια ποιότητα Neil Schon και Yngwie Malmsteen, που ακούγεται απίστευτο. Είναι μια εξαιρετική δουλειά στην κιθάρα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Ράφα είναι ένα εκπληκτικό ταλέντο και αυτό που δημιουργήσαμε στο "Return to Glory" είναι πολύ ιδιαίτερο. Η μίξη και η παραγωγή του Gio προστέθηκαν στον αστρικό ήχο που δημιουργήσαμε. Νομίζω ότι και οι τρεις μας δουλεύουμε τέλεια μαζί και βγάζουμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ο ένας στον άλλον όταν γράφουμε τραγούδια. Πιστεύω πραγματικά ότι έχουμε περίπου 6 επιτυχίες σε αυτό το άλμπουμ: "Never Fear The Unknown", "Frozen Heart", "Feel The Vibe", "Full Moon Dance", "Return to Glory" και "Unleash the Fury". Πραγματικά μου αρέσει όλο το άλμπουμ.
Προσωπικά βρίσκω έμπνευση στην καθημερινή ζωή, προσωπικές εμπειρίες, όλα μου τα ταξίδια σε διάφορα μέρη του κόσμου, πολιτική, έρωτες, κακές σχέσεις κ.λπ. Η πανδημία μου έδωσε χρόνο να αξιολογήσω όλα όσα είναι σημαντικά στη ζωή μου. Προσπαθώ να μην περιορίζομαι όταν γράφω τραγούδια. Νομίζω ότι το στιχουργικό περιεχόμενο είναι σημαντικό. Μεταφέρει το μήνυμα για το τι είναι το τραγούδι. Ακούω προσεκτικά τα όργανα όταν γράφω και οραματίζομαι τις λέξεις. Συνήθως θα ξεκινήσω "βουίζοντας" τη φωνητική μελωδία. Μετά γράψε το ρεφρέν και μετά τους στίχους, μουσική "γέφυρα", προ-ρεφρέν ή ό,τι άλλο χρειάζεται το τραγούδι. Μόλις τα έχω όλα κάτω, θα το εξασκήσω μερικές φορές και μετά θα το ηχογραφήσω. Θα πω ότι η γυναίκα μου ήταν μια τεράστια έμπνευση όταν έγραψα τα τραγούδια για το "Return to Glory". Έκανε καταπληκτική δουλειά ως φύλακας των δύο ετοιμοθάνατων γονιών της - με εξαίρεση το "Gods of War" όλα στο άλμπουμ ήταν εμπνευσμένα από τη γυναίκα την  θαυματουργή μου.
Ήταν ο τρόπος μου να εκφράσω τον εαυτό μου δημιουργικά και να της δείξω πόσο πραγματικά την αγαπώ και τη νοιάζομαι.


 

Συνήθως επιλέγω τα αγαπημένα μου για κάθε συνέντευξη και καλλιτέχνη, αλλά εσύ το έχεις δυσκολέψει αυτή τη φορά! Ποια είναι τα αγαπημένα σας τραγούδια σε αυτήν την κυκλοφορία και γιατί;
Νομίζω ότι έχω ήδη απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση, αλλά θα αναλύσω λίγο περισσότερο. Μου αρέσουν πολύ και τα 10 τραγούδια αυτού του άλμπουμ, αλλά επειδή μου ζητάτε να διαλέξω τα αγαπημένα μου, θα διαλέξω τρία τραγούδια. Το αγαπημένο μου είναι το "Never Fear The Unknown". Μου αρέσει η φωνητική μελωδία και το ρεφρέν. Η μουσική είναι συναρπαστική και απογειωτική. Λατρεύω το μήνυμα να μην φοβάσαι ποτέ το απρόβλεπτο και όταν το παίζουμε ζωντανά, μου αρέσει το τελευταίο μέρος του τραγουδιού όπου φτάνω στο ad-lib και φωνάζω από την καρδιά μου τη στιγμή. Είναι ένα δυνατό τραγούδι. Το επόμενο θα ήταν το "Frozen Heart". Μου αρέσει η ιστορία που μεταφέρει- για μια γυναίκα που έχει ξυλοκοπηθεί σε ένα δυσλειτουργικό σπίτι και έχει χάσει κάθε ελπίδα να ερωτευτεί ξανά λόγω κακών εμπειριών στις στενές σχέσεις της με τους άνδρες. Το "Άνοιξε με, λιώσε τον πάγο γύρω από την παγωμένη καρδιά μου" προσφέρει ελπίδα ακόμα και όταν κάποιος βρίσκεται σε καταθλιπτική κατάσταση. Ένα από τα αγαπημένα μου που μπορεί να μην αρέσει στο κοινό είναι: "Gods of War". Μου αρέσει γιατί είναι επιθετικό και δίνει κάπως επιθετικό  σε αυτό το άλμπουμ και δείχνει μια πιο βαριά πλευρά μας. Η εναρκτήρια κραυγή στην αρχή και το τέλος του τραγουδιού με προκάλεσε γιατί έπρεπε να το κάνω με χαμηλή έως μεσαία φωνή. Δεν ήθελα να πάω ψηλά γιατί οι περισσότεροι metal τραγουδιστές έχουν την τάση να το παρακάνουν, χτυπώντας τις ψηλές νότες όλη την ώρα. Είναι καλό να είσαι διαφορετικός και να το αλλάζεις. Το τραγούδι μιλάει για τον 4.721χρονο δράκο που προσπαθεί να ξεγελάσει ξανά τον κόσμο. Νομίζω ότι το εξήγησα σε προηγούμενη ερώτηση. Είναι ένα τραγούδι για την ευαισθητοποίηση και την προετοιμασία για τη μελλοντική μάχη που ακολουθεί.
 
Ας μιλήσουμε για τη διαδικασία συγγραφής του "Return to Glory". Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτά τα υπέροχα τραγούδια;
Όπως είπα προηγουμένως, ο Gio και εγώ είμαστε υπεύθυνοι για τη συγγραφή των τραγουδιών - αυτός έγραψε τη μουσική και εγώ τους στίχους. Ο Ράφα έγραψε όλα τα σόλο κιθάρας. Και οι τρεις μαζί, κάναμε αυτό το άλμπουμ να ζωντανέψει. Είναι ένα υπέροχο άλμπουμ και πιστεύω ότι θα μείνει στα βιβλία της ιστορίας ως ένα από τα καλύτερα Hard Rock άλμπουμ που έγιναν ποτέ. Τα τραγούδια είναι υπέροχα και θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου - όποια χρονιά κι αν είναι.
 
Υπάρχει κάποιο είδος συνταγής για μελωδική/hard/AOR μπάντα;
Πιστεύω ότι υπάρχει. Νομίζω ότι αν κοιτάξετε τι έκαναν οι Journey, Foreigner και Styx στα τέλη της δεκαετίας του '70, υπάρχει μια ορισμένη ομοιότητα που είχαν όλοι. Καλή σύνθεση τραγουδιών- μουσική και στίχοι, καλός τραγουδιστής και κιθαρίστας, καλός πληκτράς, καλές διασκευές και καλή παραγωγή. Όλα αυτά τα συγκροτήματα είχαν πολλές, πολλές επιτυχίες και δημιούργησαν μια σταθερή βάση θαυμαστών σε όλο τον κόσμο - που αγαπούν ακόμα τη μουσική τους μέχρι σήμερα. Οι Danger-Danger είναι μια άλλη μπάντα που έρχεται στο μυαλό που χρησιμοποίησε αυτή τη φόρμουλα και την έκανε να λειτουργήσει για αυτούς. Έχουμε υπογράψει την εταιρεία Lions Pride Music με έδρα τη Δανία. Είναι γνωστοί για το AOR/Melodic Hard Rock. Όλες οι μπάντες της δισκογραφικής, από διαφορετικά μέρη του κόσμου είναι είτε μελωδικό σκληρό ροκ είτε AOR, με κάποιες μάλιστα να συνορεύουν με την Ποπ Ροκ. Δεν ξέρω αν θα πάμε ποτέ Ποπ Ροκ, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι τα δύο πρώτα μας άλμπουμ ήταν Hard Rock βασισμένα στο μπλουζ, οπότε η αλλαγή που κάναμε στο στυλ μουσικής μας ήταν μάλλον δραστική, γι' αυτό οι άνθρωποι όπως ο Dawn Osborne (Fireworks-Rock & Metal Magazine out of the U.K.) ενθουσιάστηκε που κάναμε τη μετάβαση, τόσο ομαλά και φυσικά. Ο Dawn μας έδωσε μια εξαιρετική κριτική και μας βοήθησε να γίνουμε πιο προσεχτικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ευχαριστώ  Dawn.
 
Ποια άλλα είδη μουσικής προτιμάτε;
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μου άρεσε πολύ η μουσική New Wave της δεκαετίας του '80 όταν μεγάλωνα - πράγματα όπως The Plimsouls, The Cure, Human League, Flock of Seagulls, Siouxsie & The Banshees, Simple Minds, The Psychedelic Furs, The Alarm, Golden Earring, Tears for Fears, Blondie, The Cars, The B-52s, Devo, Talking Heads, INXS, The Pretenders, Duran-Duran, Oingo Boingo, Echo & The Bunnymen, Boomtown Rats, Dexy's Midnight Runners, U2, The Vapors , The Jam, Talk Talk κ.λπ.
Μου αρέσουν επίσης πολλά Goth συγκροτήματα όπως: Dead or Alive, Gene Loves Jezebel, Nine Inch Nails, The Mission U.K., The Sisters of Mercy, Joy Division, Bauhaus, Peter Murphy, Lords of η New Church, κλπ. Μου αρέσει επίσης κάποια πανκ: The Ramones, Sex Pistols, X, The Mau-Maus, The Damned, The Clash, Iggy and the Stooges, Black Flag, The Dead Kennedys, κ.λπ. Μου άρεσε πολύ η δεκαετία του '80 Rock & Hair Metal σκηνή: Ratt, Dokken, early Motley Crue, Danger-Danger, Whitesnake, Icon, Tesla, Aldo Nova, Loudness, Firehouse, Killer Dwarfs, Hardline, Warrant, Poison, Savatage, Anthrax, Metallica, Iron Maiden, Judas Priest, Megadeth, TNT, Alias, Badlands, Great White, L.A. Guns, early Guns & Roses, Boston, Triumph, Def Leppard, Nelson, Pat Benatar, Vain, Vixen, Enff Z Nuff, Zebra , XYZ, ELO, Helix, Hurricane, Heart, Deep Purple η λίστα είναι πολύ ατελείωτη για να αναφέρουμε. Μου αρέσει η παλιά κάντρι μουσική όπως οι: Johnny Cash, Merle Haggard, Hank Williams Jr., Willie Nelson, George Strait, Waylon Jennings, Charlie Daniels τα πραγματικά σ@#$ά, όχι η ψεύτικη κάντρι ποζέρ που ακούς τώρα που είναι βασικά ροκ κιθάρες με μερικά μαντολίνο και twangy φωνητικά για να προσπαθήσουμε να το εκσυγχρονίσουμε. Η κάντρι μουσική είναι τόσο γελοία τώρα που υπάρχει η Country Pop, η Country Rock, η Country Rap και η σύγχρονη κάντρι μουσική. LMAO!! Λατρεύω τον Έλβις (πολύ πριν βγει η ταινία), τον Τσακ Μπέρι, τους Μπιτς Μπόις, τον Μπάντι Χόλι, τον Ρίτσι Βάλενς, τον Φατς Ντόμινο, τον Ότις Ρέντινγκ, τον Λιτλ Ρίτσαρντ. Μερικά από τα Doo-Whop της δεκαετίας του '60 όπως τα Platters, The Drifters, The Ronnettes. Μου αρέσει η ισπανική μουσική Flamenco όπως οι Gypsy Kings. Μου αρέσει κάποια jazz fusion όπως: Al DiMeola, Frank Gambali. Μου αρέσει η κλασική μουσική: Μπετόβεν, Μότσαρτ, Παγκανίνι, Χέιντεν, Μπαχ. Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε, είμαι σε όλο το ταμπλό όσον αφορά το μουσικό μου γούστο.
 
Ποια από τις δικές σας κυκλοφορίες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "ποινικό μητρώο";
LMAO…ίσως το "Sudden Impact", αφού υπάρχουν πολλά χυδαία τραγούδια σε αυτό. "Hot Love", "Bump & Grind", "Pump House", "Rocket Ride" παίρνετε την εικόνα.
 
Έχετε μετανιώσει για Rock N Roll;
ΧΑΧΑΧΑ…!! Όχι, καθόλου. δεν μετανιώνω για τίποτα. Έχω εξελιχθεί σε ένα ώριμο, παραγωγικό, ανθρώπινο ον και δέχομαι τα καλά και τα κακά που έχουν συμβεί σε όλη μου τη ζωή. Ήταν το δικό μου προσωπικό ταξίδι βασισμένο στην πραγματικότητα που δημιούργησα για τον εαυτό μου και πιστεύω ότι τα πήγα καλά. Έχω μάθει από τα λάθη μου και μπορώ ειλικρινά να πω ότι στάθηκα μόνος μου και μπορούσα να παραδεχτώ πότε έκανα λάθος, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα το συνειδητοποιούσα. Νέες μελέτες δείχνουν ότι η εκτελεστική συλλογιστική δεν μπαίνει μέσα- σύμφωνα με νέα έρευνα από τον τομέα της νευροεπιστήμης, μέχρι την ηλικία των 30 ετών. Παλιά πίστευαν ότι ήταν μεταξύ 25-27 ετών. Έτσι, αν το λάβουμε υπόψη αυτό, τότε είναι λογικό ότι οι άνθρωποι στα 20 τους εξακολουθούν να ωριμάζουν επειδή ο εγκέφαλός τους δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως. Αυτό θα εξηγούσε πολλά όταν βρίσκεσαι εκεί έξω να ζεις τη ζωή σου με τους δικούς σου όρους και να πρέπει να καταλάβεις τα πράγματα μόνος σου και να παίρνεις φρικτές αποφάσεις. Νομίζω ότι το κλειδί είναι να μάθετε πώς να κάνετε καλές επιλογές και να μην εγκαταλείπετε ποτέ τα όνειρά σας, συνεχίζοντας να προωθείτε με όλη σας την καρδιά και την ψυχή. Εάν οι προθέσεις σας είναι σαν αυτές ενός αθώου παιδιού, τότε θα επιμείνετε και θα καταφέρετε ό,τι βάλετε να κάνετε. Το σύμπαν έχει τον τρόπο να ανταμείβει αυτούς που έχουν ηθική σκληρής δουλειάς.
 
Υπάρχει ένα DVD στα σκαριά;

Ναι, θα κυκλοφορήσουμε μερικές ζωντανές εμφανίσεις και θα συγκεντρώσουμε μερικά από τα παρασκήνια που δείχνουν ότι είμαστε ο εαυτός μας πριν και μετά από κάποιες από τις εμφανίσεις μας. Θα έχουμε επίσης συνεντεύξεις και μουσικά βίντεο όταν κυκλοφορήσουμε το DVD. Πιθανότατα δεν θα συμβεί μέχρι τον επόμενο χρόνο.
 
Δυσκολεύεστε να αναδημιουργήσετε την ενέργεια της ζωντανής σας παράστασης στο στούντιο;

Όχι, δεν το βρίσκουμε καθόλου δύσκολο. Νομίζω ότι όλοι είμαστε αρκετά έμπειροι για να ξέρουμε, ότι μπορούμε να το "ανάβουμε"  και να το απενεργοποιούμε όποτε θέλουμε και να κατανοήσουμε τη σημασία του να το μεταφέρουμε σε άλλο επίπεδο, όταν κάνουμε τη ζωντανή εκπομπή. Η αποτύπωση αυτής της ενέργειας ζωντανής εκπομπής στο στούντιο, καταλήγει στο να έχεις το σωστό μυαλό και να βγαίνεις έξω. Νομίζω ότι καταστρέφεις τη στιγμή, τη μαγεία, την ενέργεια, όταν κρατάς πίσω και δεν τα δίνεις όλα.
 
Τι σας ενθάρρυνε να επιστρέψετε στη ζωή ως ερμηνευτής και καλλιτέχνης ηχογράφησης;
Αυτό που με παρακίνησε να κάνω τα πάντα και να αναβιώσω τη μουσική μου καριέρα, ήταν ένας αποτυχημένος πρώτος γάμος (τα λάθη μας και οι δύο) και μια προηγούμενη μακροχρόνια δυσλειτουργική σχέση. Ήξερα ότι είχα πολλή μουσική μέσα μου και ένιωθα απογοητευμένος που δεν μπορούσα να εκφράσω τον εαυτό μου με τον τρόπο που ήθελα. Όταν τελικά συνάντησα την τωρινή μου σύζυγο και υποστήριξε πλήρως τη μουσική μου καριέρα, αποφάσισα να το κάνω και να τα δώσω όλα για να γίνουν τα πράγματα για τελευταία φορά. Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία. Ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ. Νιώθω χαρούμενος και συγκεντρωμένος. Το μέλλον φαίνεται λαμπρό και ανυπομονώ να αρχίσω να γράφω το επόμενο άλμπουμ.
 
Ήταν τιμή μου που μίλησα μαζί σου και έμαθα περισσότερα για το συγκρότημα. Σας ευχαριστούμε πολύ που αφιερώσατε χρόνο από το πολυάσχολο πρόγραμμά σας για να μιλήσετε σε εμάς και στους θαυμαστές σας για το παρελθόν και το παρόν έργο σας. Για να τελειώσω, έχετε να προσθέσετε κάτι για τους θαυμαστές σας στην Ελλάδα.
Θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους οπαδούς του Hard Rock στην Ελλάδα ότι εκτιμώ όλη την αγάπη και την υποστήριξή σας στη μουσική μας. Λατρεύω τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία. Είναι τόσο σημαντικό σε τόσα πολλά επίπεδα. Από τη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική μέχρι την πολιτική και την αστρονομία, έχει διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο η δυτική κοινωνία σκέφτεται και κυβερνά τους ανθρώπους της. Ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι οι μεγαλύτεροι Έλληνες φιλόσοφοι που υπήρξαν ποτέ και είναι σημαντικό οι διδασκαλίες τους να συνεχίσουν να διδάσκονται. Ο Παρθενώνας εξακολουθεί να είναι ένα πρότυπο αρχιτεκτονικής που αντιγράφεται μέχρι σήμερα στη δυτική κοινωνία. Η υπαίθρια αρχιτεκτονική του αμφιθεάτρου, έχει επίσης επηρεάσει πολλούς σύγχρονους συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Το ελληνικό φαγητό είναι νόστιμο και υγιεινό. Λατρεύω τους κεφτέδες, τα στιφάδο, τα σουβλάκια, τις σαρδέλες και τα kebabs. Ελπίζω μια μέρα να μπορέσω να κάνω παρέα στην παραλία της Πλάκας στη Νάξο και να πιω ένα ουζάκι. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φτάσω στην Ευρώπη και να παίξω με όλες τις δυνάμεις  μου για όλους τους Ευρωπαίους φίλους μου. Σέβομαι το γεγονός ότι κρατούν ζωντανό αυτό το είδος μουσικής στη σύγχρονη εποχή. Η Ελλάδα ήταν πάντα ένας προορισμός για να κάνεις ζωντανές εμφανίσεις. Πιστεύω ότι με τον κατάλληλο promoter, μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Toney Richards of WIKKID STARR
Interview w/ Notis Gillanidis

Knowing that WIKKID STARR have performed confidently alongside such established bands on stage it is hard to believe this reboot in the group's musical parameters, where everything is now focused on a much more commercial, polished and insightful proposition than their previous output in total. We are in an album that, ignoring its more than improved production, offers us a collection of songs that immediately grabs the listener's attention. I think Wikkid Starr have succeeded in bringing out their melodic character. From the very first moment, the hitherto non-existent keys occupy the sound spectrum, functioning excellently as a base, or even as a leading part of each song. In addition, the way Richards approaches the vocal parts and shapes towards more melodic approaches, making us forget his previous performance closer to the also much-loved glam/sleaze/hair metal!! He himself explains to us in detail and clearly what is happening in the band!!!!

 1. What inspired the title “Return to Glory”? Is it a reference to your musical change?
Return to Glory was inspired by both current events that are taking place both domestically and internationally and on a personal level, a change in musical direction. It signifies a two-fold purpose.
The more complex meaning deals with the political landscape in my country (USA) and how we Americans, must NOT allow corporations, foreign adversaries- like China, Russia and Iran, ignorance from the uneducated segment of our population and the spreading of misinformation on social media- poison our political ideology. It is not a secret that China is hell bent on world domination and it is up to us to stop them. I believe that World War III is coming within the next few years and it will probably start in the South China Sea. It is crucial that the U.S. and all of our allies, win this war. It would be a war to preserve democracy around the world. If not, we are looking at modern day slavery system that would be imposed on the entire planet. Who wants to be ruled by a communist country that implements a social credit system and takes away of personal freedom?? The U.S., Western Europe and all of our allies know- that is not the kind of world we want to live in. The album cover is symbolic of this upcoming conflict and why the Arch Angel Michael is shown decapitating the head of the dragon in victory..!!
 
On a personal level, it signifies a change in musical direction for WIKKID STARR. This is our third album- Return to Glory and our first on the Lions Pride music label. Our first two albums- Collision Course and Sudden Impact, were a lot different in musical style. In my opinion, I think the first two albums are more blues-based Hard Rock but some music journalists have labeled them as being sleazy Hair Metal. I think I’ll let the fans decide on what they want to categorize it as. Return to Glory is definitely more AOR and has a more polished sound but I also like a lot of the material that came out on our first two albums. It shows how diverse we are and that we can change it up when we need to. I think it’s important to show that we are not afraid to try new things and to me that’s important. I believe that songwriting and producing hit songs, as well as getting massive radio exposure- have always been what motivates me the most. I love performing but to me, the creative process and writing new material is what keeps me going. I am very proud of the music that Gio, Rafa and myself came up with on Return to Glory. According to the Metal Club, Return to Glory was the #2 on the Best Albums of 2022. This legitimizes what all three us already knew, that this album will go down in Rock N’ Roll history as being one of the best ever once more people start hearing it and falling in love with the music. Its definitely contagious, inspirational and puts you in a good mood but don’t take my word for it, go out and buy and you decide for yourself.

 1. Will you be touring to promote the album? Any thoughts about Greece?
WE would love to tour in Europe but I think we are not meeting the right promoters and booking agents that can set up the right tour for us. We want to be realistic about touring. We understand that the global economic climate is a major obstacle right now. Either way though, I believe we can negotiate a good deal that is fair. The disregard on the promoters part, that there are expenses on our end that are not covered- like roundtrip airfare, meals, etc. is somewhat disrespectful. When we discuss the hospitality and pay that we are looking for, they counter with a lower rate. WE all have families and our trying to make ends meet just like everybody else, so we need to make money. With that said, we are being considered to play this Festival in Spain sometime in July of this year. I hope that it gets finalized and we can make it happen? As far as Greece goes, I remember we were in negotiations to play a Rock Festival there but then the pandemic hit and ruined everything. In Germany, we were going to play a festival and then things feel through, when we asked for too much money- according to the promoters. In England, we got enough votes to make it on the HRH ballot but when the final voting began for the actual acts that would be playing the Festival, apparently we didn’t muster up enough votes. Anyways, we will find a way to make it to Europe and perform the Return To Glory album live but we’re just not sure when at this time. We’ll keep you posted and yes Greece would definitely be one of the places that we will target. I love the food, culture, people, scenery. It’s a beautiful place..!!
 

 1. In relation to the album can you describe the genesis of the album and did you have a theme or specific songs identified that you wanted to go with on this release?
My drummer Gio Sanchez, wrote the keyboards, bass and drums. He also did the arrangements and produced the album. I wrote all of the lyrics, spoken word and vocal melodies for all the songs. My guitar player Rafa Souza wrote all the guitar solos. It was a collaboration of all three of our efforts, that created an impactful album that we are all proud of. Gio kept sending me song after song. I would sit down come up with the vocal melody, lyrics and record the songs @ Cockpit Studios with my producer friend Avli. I would absorb the music and allow it to inspire me to write the lyrics. Rafa then got a hold of the songs and he would record his solos at his home studio. Then Gio would get the songs after everything was recorded and he would mix it. I then sent it to my friend Talent in Malibu and he did the mastering. There was really no theme. It all kind of came along in a cosmic sort of way. When we were done with the mastering, we all felt we had a very good album that was going to kick major ass once people heard it. Judging from the feedback we are getting from everyone, we were absolutely right. The issue now is to make sure that as many people as possible get to hear it around the globe and to make sure that it gets the radio airplay that it deserves.
 

 1. The band is clearly influenced by? Where do you find inspiration for writing your songs?
We are not clearly influenced by any particular artist, so our influences do not reflect what our sound is like. I like bands like KISS, Alice Cooper, Y&T, Van Halen, Led Zeppelin, Journey, The Scorpions and vocalists like: Joe Lynn Turner, Dave Meneketti, Robert Plant, David Lee Roth , Paul Stanley, Ronnie James Dio, Bruce Dickinson, Kelly Hansen, Jack Russell but none of that shows on this album. You can say that we have an 80s sounding AOR quality about us. I believe that would be correct in describing our sound but what makes it a modern sounding, is that I am not singing in a traditional AOR style- if you really listen to some of the phrasing that I’m doing vocally you can hear what I mean. I sang clean and with passion but I didn’t overdue it, which was intentionally done. Another thing is that Rafa’s guitar playing in my opinion, has a Neil Schon and Yngwie Malmsteen quality about it, that just sounds incredible. It’s some great guitar work from start to finish. Rafa is a phenomenal talent and what we created on Return to Glory is very special. Gio’s mixing and producing added to the stellar sound that we created. I think all three of us work great together and we bring out the best qualities in each other when we write songs. I truly believe that we have about 6 hits on this album: “Never Fear The Unknown”, “Frozen Heart”, Feel The Vibe”, “Full Moon Dance”, “Return to Glory” and “Unleash the Fury”. I actually like the entire album.  
 
I personally find inspiration in everyday life, personal experiences, all of my travels to different parts of the world, politics, love, bad relationships, etc. The pandemic gave me time to assess everything that’s important in my life. I try not to limit myself when I write songs. I think that the lyrical content is important. It conveys the message of what the song is about. I listen to the instruments closely when I write and I visualize the words. I’ll usually start by humming the vocal melody. Then write the chorus and then the verses, bridge, pre-chorus or whatever else the song needs. Once I have it all down, I’ll practice it a few times and then record it. I will say that my wife was a huge inspiration when I wrote the songs for Return to Glory. She did an amazing job being a caretaker for her two dying parents- with the exception of “Gods of War” everything on the album was inspired by my wonder woman.
It was my way of expressing myself creatively and showing her how much I truly love and care about her.
 

 1. I usually pick my favorites for every interview and artist, but you have made it difficult this time! What are your favorite songs on this release and why?
I think I already answered this question but I’ll elaborate a little bit more. I really do like all 10 songs on this album but since you are asking me to pick my favorites- I’ll pick three songs. My favorite is “Never Fear The Unknown”. I like the vocal melody and the chorus. The music is catchy and uplifting. I love the message of never fearing the unforeseen and when we play it live, I like the final part of the song where I get to ad-lib and vocalize from my heart in the moment. It’s a powerful song. The next one would be “Frozen Heart”. I like the story that it conveys- regarding a woman that has been beaten down in a dysfunctional home and has lost all hope of falling in love again because of bad experiences in her close relationships with men. “Turn me on, melt the ice round my frozen heart” offers hope even when one finds them self in a depressive state. One of my favorites that might not be a crowd favorite is: “Gods of War”. I like it because its aggressive and it gives this album some teeth and shows a heavier side of us. The opening guttural scream at the beginning and ending of the song challenged me because I had to do it in a low to mid-range voice. I didn’t want to go high because most metal singers have a tendency to over do it, by hitting the high notes all the time. Its good to be diverse and change it up. The song talks about the 4,721 year old dragon that is trying to deceive the world again. I think I explained this in a previous question. It’s a song about awareness and preparing for the future battle ahead.

 

6. Let’s speak about the writing process of “Return to Glory”. Who is responsible for having come up with these magnificent songs?
Like I said earlier, Gio and I are responsible for the writing of the songs- he wrote the music and I wrote the lyrics. Rafa wrote all of  the guitar solos. All three us combined, made this album come to life. It is a great album and I believe it will go down in the history books as being one of the best Hard Rock albums ever made. The songs are magnificent and they will stand the test of time- no matter what year it is.
 1. Is there a kind of recipe for melodic/hard/AOR group?
I believe there is. I think if you look at what Journey, Foreigner and Styx did in the late 70s, there is a certain similarity that they all had. Good songwriting- music & lyrics, a good vocalist & guitarist, a good keyboardist, good arrangements and good production. All of these bands had many, many hits and they created a solid fan base worldwide- that still loves their music to this day. Danger-Danger is another band that comes to mind that used this formula and made it work for them. We are signed to the Lions Pride Music label based out of Denmark. They are known for AOR /Melodic Hard Rock. All of the bands on the label, from different parts of the world are either melodic hard rock or AOR, with some even bordering on Pop Rock. I don’t know if we will ever go Pop Rock but what I do know is that our first two albums were blues based Hard Rock, so the change we made in our style of music was rather drastic, which is why people like Dawn Osborne (Fireworks-Rock & Metal Magazine out of the U.K.) was blown away that we made the transition, so smoothly and naturally. Dawn gave us a great review and helped us get noticed more in the U.K. Thanks Dawn.
 

 1. What other kinds of music do you prefer?
Believe it or not, I loved a lot of 80s New Wave music when I was growing up- stuff like The Plimsouls, The Cure, Human League, Flock of Seagulls, Siouxsie & The Banshees, Simple Minds, The Psychedelic Furs, The Alarm, Golden Earring, Tears for Fears, Blondie, The Cars, The B-52s, Devo, Talking Heads, INXS, The Pretenders, Duran-Duran, Oingo Boingo, Echo & The Bunnymen, Boomtown Rats, Dexy’s Midnight Runners, U2, The Vapors, The Jam, Talk Talk, etc. I also like a lot of Goth bands like: Dead or Alive, Gene Loves Jezebel, Nine Inch Nails, The Mission U.K., The Sisters of Mercy, Joy Division, Bauhaus, Peter Murphy, Lords of the New Church, etc. I also like some punk: The Ramones, Sex Pistols, X, The Mau-Maus, The Damned, The Clash, Iggy and the Stooges, Black Flag, The Dead Kennedys, etc. I loved the 80s Hard Rock & Hair Metal scene: Ratt, Dokken, early Motley Crue, Danger-Danger, Whitesnake, Icon, Tesla, Aldo Nova, Loudness, Firehouse, Killer Dwarfs, Hardline, Warrant, Poison, Savatage, Anthrax, Metallica, Iron Maiden, Judas Priest, Megadeth, TNT, Alias, Badlands, Great White, L.A. Guns, early Guns & Roses, Boston, Triumph, Def Leppard, Nelson, Pat Benatar, Vain, Vixen, Enff Z Nuff, Zebra, XYZ, ELO, Helix, Hurricane, Heart, Deep Purple the list is too endless to name. I like old country music like: Johnny Cash, Merle Haggard, Hank Williams Jr., Willie Nelson, George Strait, Waylon Jennings, Charlie Daniels the real shit kicking stuff, not the fake poser country that you hear now that is basically Rock guitars with some mandolin and twangy vocals to try and modernize it. Country music is so ridiculous now that there is Country Pop, Country Rock, Country Rap and modern day Country music. LMAO!!  I love Elvis (way before the movie came out), Chuck Berry, The Beach Boys, Buddy Holly, Richie Valens, Fats Domino, Otis Redding, Little Richard. Some of the 60s Doo-Whop stuff like the The Platters, The Drifters, The Ronnettes. I like Spanish Flamenco music like the Gypsy Kings. I like some jazz fusion like: Al DiMeola, Frank Gambali. I like classical music: Beethoven, Mozart, Paganini, Hayden, Bach. So as you can see I am all over the board when it comes to my musical taste.
 1. Which of your own releases could be branded a “criminal record”?
LMAO…maybe Sudden Impact, since there are many sleazy songs on it.  “Hot Love”, “Bump & Grind”, “Pump House”, “Rocket Ride” you get the picture.
 1. Do you have any Rock N Roll regrets?
LOL…!! No not at all. I don’t regret anything. I have evolved into a mature, productive, human being and accept the good and the bad that has happened throughout my lifetime. It was my own personal journey based on the reality that I created for myself and I believe I did well. I have learned from my mistakes and I can honestly say that I stood on my own and could admit when I was wrong, whether I was consciously or unconsciously aware of it. New studies show that executive reasoning does not kick in- according to new research from the neuroscience field, until the age of 30. They used to believe it was between ages of 25-27. So if we take this into consideration, then it makes sense that people in their 20’s are still maturing because their brains have not fully developed yet. That would explain a lot when you’re out there living your life on your own terms and having to figure things out on your own and making horrible decisions. I think the key is to learn how to make good choices and never give up on your dreams, by continuing to push forward with all your heart and soul. If your intentions are like that of an innocent child, then you will persevere and will accomplish everything you set out to do. The universe has a way of rewarding those that have a hard work ethic.

 1. Is there a DVD in the pipeline?
Yes, we will be releasing some live performances and putting together some behind the scenes footage of us being ourselves before and after some of our shows. We will also have some interviews and music videos when we release the DVD. It probably wont happen till next year.
 

 1. Do you find it difficult recreating your live performance energy in the studio?
No, we don’t find it difficult at all. I think we are all seasoned enough to know, that we can turn it on and off whenever we want and understand the importance of taking it to another level, when we do the live show. Capturing that live show energy in the studio, boils down to having the right mind set and going balls out. I think you ruin the moment, the magic, the energy, when you hold back and not give it your all.
 1. What encouraged you back to life as a performer and recording artist? 
What motivated me to go all out and revive my music career, was a failed first marriage (both of our faults) and a previous long term dysfunctional relationship. I knew I had a lot of music left in me and felt frustrated that I could not express myself the way that I wanted. When I finally met my current wife and she was completely supportive of my musical career, I decided to go for it and give it my all to make things happen one last time. The rest as they say is history. It was the best decision I ever made. I feel happy and focused. The future looks bright and I cant wait to start writing the next album.
 

 1. It’s been an honor talking to you and learning more about the band. Thank you so much for taking the time out of your busy schedule to speak to us and your fans about your past and present work. To finish off, do you have anything to add for your fans in Greece.
I would like to let all of the Hard Rock Fans in Greece know that I appreciate all your love and support of our music. I love Greek culture and history. It is so important on so many levels. From philosophy and architecture to politics and astronomy, it has shaped the way Western society thinks and governs it’s people. Socrates, Plato and Aristotle are the greatest Greek philosophers that ever existed and it’s important that their teachings continue to be taught. The Parthenon is still a model of architecture that is copied to this day in western society. The open air amphitheater style of architecture, has also influenced many modern day concert venues all over the world. Greek food is tasty and healthy. I love keftedes, stifado, souvlaki, sardines and kabobs. I hope that one day I can hang out at Plaka Beach on Naxos and drink an ouzo. I am going to do everything in my power to make it out to Europe and Rock my ass off for all my European friends. I respect the fact that they are keeping this genre of music alive in the modern age. Greece has always been a destination spot to do some live shows. I believe with the right promoter, we can make it happen.
 
NEVER STOP ROCKIN’..!!!