Ο Roger Waters καλεί την Κ. Ντούσκα να μην συμμετάσχει στη Eurovision

18/04/2019

Κατηγορία: Art Rock

3729

Τι αναφέρει σε βίντεο προς την Ελληνίδα τραγουδίστρια - Μποϋκοτάζ στο Ισραήλ με αφορμή το ζήτημα της Παλαιστίνης από τον δημοφιλή καλλιτέχνη

 

Οι παρεμβάσεις του Roger Waters, ιδρυτικού μέλους των θρυλικών Pink Floyd, για σειρά ζητημάτων της διεθνούς σκηνής είναι γνωστή. Ένα από αυτά είναι και το ζήτημα της Παλαιστίνης, για το οποίο ο δημοφιλής καλλιτέχνης καλεί σε μποϋκοτάζ και καταδίκη της πολιτικής του Ισραήλ.
Αυτό κάνει και με τον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, απευθύνοντας μάλιστα και προσωπικό μήνυμα στην Ελληνίδα διαγωνιζόμενη Κατερίνα Ντούσκα.
Σύμφωνα με την ελληνική πρωτοβουλία του BDS, το διεθνές κίνημα για καμπάνιες μποϊκοτάζ, απόσυρσης επενδύσεων και κυρώσεων κατά του Ισραήλ, και στον αγώνα των Παλαιστινίων για Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Roger Waters "σε μήνυμά του μέσω βίντεο καλεί την Κατερίνα Ντούσκα να αποσυρθεί από την διοργάνωση της Eurovision 2019 η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ (14-18 Μαΐου 2019)".
Όπως αναφέρει το BDS, "ο Waters τον περασμένο Μάρτιο είχε απευθυνθεί στους 42 φιναλίστ της Eurovision 2019 καλώντας τους να μην συμμετάσχουν στην φετινή διοργάνωση και να γίνουν “ο ένας ή η μία” (are you the ONE) που θα αποσυρθεί από τον διαγωνισμό. Σήμερα, σε αφιερωμένο βίντεο στην Κατερίνα Ντούσκα της λέει: “Κατερίνα, να πας εκεί, στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος νομίζω. Είσαι εσύ η μία;”"

Δείτε το βίντεο:


ΠΗΓΗ: www.alfavita.gr