Marenna: "Voyager"

11/11/2022

Κατηγορία: Κριτικές

1434

Αν συνδέετε τη μουσική με τη Βραζιλία, σκέφτεστε πρώτα τη σάμπα και τη ρούμπα ή το heavy/thrash metal (SOULFLY, SEPULTURA) οφείλουμς να σας ενημερώσουμε πως υπάρχει και μια μελωδική ροκ σκηνή εκεί, αρκετά χρόνια τώρα και δεν είναι τιμηθεί όσο της αξίζει.

 

Ένας από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους είναι ο Rod Marenna, τραγουδιστής/τραγουδοποιός ανακαλυφθείς στας Ευρώπας από τον εδώ και πολλά χρόνια  παραγωγό (και πολλά πολλά άλλα), Chris Siloma (Lions Pride Music), ο οποίος με διάφορα σχήματα και μπάντες πήρε τη σωστή πινελιά και βοήθησε με το δικό του στυλ στην καθοδήγηση και ανάδειξη διαφόρων μελωδικών καλλιτεχνών.
Το 2014 ο Rod λοιπόν δημιούργησε το δικό του συγκρότημα MARENNA. Ένα άλμπουμ, δύο EP και ένας ζωντανός δίσκος έτυχαν επίσης θετικής υποδοχής στην Ευρώπη, προτού συνεργαστεί με τον πρώην κιθαρίστα των PLEASURE MAKER, Alex Meister και ηχογραφήσει ένα εξαιρετικό δίσκο ("Out Of Reach", 2021).
Τώρα είναι διαθέσιμο το νέο έργο των MARENNA: "Voyager", το οποίο περιέχει και πάλι όλα τα δυνατά σημεία των προηγούμενων κυκλοφοριών: δυναμικά ροκ τραγούδια που που τέρπουν τις αισθήσεις. Οι Βραζιλιάνοι συνδυάζουν επιδέξια ροκ μελωδίες και ρεφρέν με υπέροχα μουσικά άγκιστρα και ευρηματικά  σόλο. Ξεκινώντας με τη δύναμη και την ταχύτητα του "Breaking The Chains", που έχει ένα ρεφρέν να τραγουδάς όλη μέρα, περνάμε στο mid tempo "Out Of Line", που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κυκλοφορήσει σε ένα από τα άλμπουμ στα τέλη του ογδόντα. Έχει το Groove εκείνης της εποχής, όπως και το "Gotta Be Strong", πιο ήσυχο, αλλά με πολλή μελωδία.
Το σημερινό line up του συγκροτήματος περιλαμβάνει  τον Luks Diesel στα πλήκτρα, τον Edu Lersch στην κιθάρα, τον Bife στο μπάσο και τον Arthur Schavinski στα ντραμς.
Τα "Wait", "I Ain't Stranger To Love", "Hold Me" ή "Too Young To Die", με τα χορωδιακά φωνητικά έχουν την κλασική γεύση του σκληρού ροκ, με μερικές πινελιές AOR, "ευγενική" προσφορά του δεξιοτέχνη Diesel .
 Ο Rod Marenna κινείται με περισσή άνεση στο ανώτερο εύρος της φωνής του και αυτό αντικατοπτρίζεται με εξαιρετικό τρόπο στο "Perfect Crime", που απαιτεί μεγάλη δεξιοτεχνία για να καλύψει το εύρος.
Δύο διαφορετικά τραγούδια, ένα με ακουστική βάση το "We Are United" και ένα άλλο με καλοκουρδισμένες κιθάρες όπως το "Wherever You Go" για να κλείνει αυτήν την κυκλοφορία των/-ου Marenna.
Ως bonus κομμάτι, περιλαμβάνεται μια διασκευή άκρως δελεαστική  του τραγουδιού των Hall & Oates "So Close".
Το συμπαγές κλασικό ηχητικό μελωδικό ροκ έχουμε εδώ. Ακούω ηχοτρόπια των  Bon Jovi, Tesla & Skid Row και πολλά άλλα από την αμερικανική ροκ σκηνή της δεκαετίας του '80. Η παραγωγή και η σύνθεση τραγουδιών είναι κορυφαία. Δεξιοτεχνικά και πιασάρικα τραγούδια.
Είμαι εξοικειωμένος με τα άλλα δύο άλμπουμ των  Marenna και θα σας συνιστούσα να τα τσεκάρετε σύντομα μιας και η χρονιά τελειώνει. Σπεύσατε!!

Νότης "Ain't Stranger To Love" Γκιλλανίδης


// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs