"Σάμγουερ in '80sland": Το νέο εξαιρετικό ροκ βιβλίο του Παναγιώτη Παπαϊωάννου
Νέα συγγραφική κυκλοφορία από τον Παναγιώτη Παπαϊωάννου (Rocktime.gr) όπου μετά το θαυμάσιο "Dead Rockers Society" επιστρέφει με ένα ακόμη εξαιρετικό βιβλίο.
Συγκεκριμένα θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Ιωλκός, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη το "Σάμγουερ in '80sland" όπου ξυπνά τις ροκ μνήμες (και όχι μόνο) από μία δεκαετία που όλοι αγαπήσαμε.
Ας διαβάσουμε παρακάτω το σημείωμα του βιβλίου...
"Το παρμπρίζ αυτής της Ντελόριαν δε χρειάζεται υαλοκαθαριστήρα για τη σκόνη του χρόνου. Από τις κασέτες της λαϊκής στο «ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ» και το MTV.
Από το Ολυμπιακό Στάδιο στο «ΡΟΔΟΝ Club» κι από κει στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα σταντ του "Σόλωνος και Μασσαλίας". Από τα χαλίκια των θερινών στα διπλά με μπάλα δανεική, πάνω κει που σκάει το κύμα.
Αναστό’’ εναντίον Σαραβάκου, Γκάλης κατά Πέτροβιτς, Μπράϊαν Ρόμπσον κατά Βαν Μπάστεν, η αντίστροφη καταμέτρηση προς τις πανελλαδικές.
Αληθινές οπτασίες και σινεματικές παραλίες, κοινόκτητα «ΠΟΠ & ΡΟΚ» απροειδοποίητα διαγωνίσματα, πάρτι σε χωλ και αυλόγυρους, κασέτες που αλλάζουν χέρια, σφηνάκια Β-52, κοπάνες, «πενταήμερες» και ρομάντζα που ντύνονται έρωτες In the Still Of The Night.
Για τα παιδιά που μεγάλωσαν στα χρόνια της «Αλλαγής» κι ενηλικιώθηκαν με το «Βρώμικο ‘89», η δεκαετία του ’80 υπήρξε ένα ξέφωτο με τις λιγότερες ως τότε ενοχές, γεμάτο αισθήσεις, πρότυπα και υποσχέσεις, υπογραμμισμένες από ένα καλειδοσκοπικό ροκ σάουντρακ, παιγμένο με τη βελόνα στα κόκκινα".
Στο συνημμένο σύνδεσμο υπάρχει ήδη η δυνατότητα προπαραγγελίας.
https://iolcos.gr/eshop/titlos/samgoyer-in-80sland/

Παπαϊωάννου, Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου γεννήθηκε το Μάρτιο του ’71.
Πήγε στο πρώτο του πάρτι το Δεκέμβριο του ’80, πήρε στα χέρια του την πρώτη συλλογή γραμμένη σε 60άρα ΤDK το Φθινόπωρο του ’83 και βρέθηκε στην πρώτη του συναυλία το Μάιο του ’86, έχοντας φάει κατακέφαλα ολίγη από τη ραδιενεργή βροχή του Τσερνόμπιλ. Έζησε μέρες Σισμίκ, ήταν μέσα στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, είδε τις πανελλήνιες να γίνονται πανελλαδικές και παρακολούθησε με ιερή ευλάβεια κινηματογράφο, το LiveAid, (σε κονσέρβα), Κύπελλα Εθνών Ευρώπης και Μουντιάλ.
Ακολούθησαν κι άλλα πάρτι, κασέτες, δίσκοι, εξετάσεις, καλοκαίρια, ταινίες, συναυλίες, ραδιοφωνικές εκπομπές και μεταπτυχιακές σπουδές, πριν αρχίσει από το ’97 να παρεπιδημεί για τα προς το ζην στις δικαστικές αίθουσες. Τα τελευταία είκοσι και κάτι χρόνια έχει δημοσιεύσει βιβλία, έρευνες και άρθρα σχετικά με ζητήματα Ποινικού Δικαίου και Εγκληματολογίας, συμμετέχει σε ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια, ενώ συνεχίζει να αρθρογραφεί τοποθετούμενος δημόσια σε θέματα αιχμής που αφορούν τη λειτουργία του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης, στο οποίο δεν παραλείπει να συλλειτουργεί βιοποριζόμενος ως μαχόμενος δικηγόρος. Εξακολουθεί ν’ ακούει μουσική και να γράφει γι’ αυτήν, καθώς και να συχνάζει σε μέρη όπου το ροκ λαμβάνει χώρα δυνατά και καθαρά. Στην ερώτηση που συχνά του απευθύνουν: «Πώς κι εσείς, ένας δικηγόρος, διδάκτωρ εγκληματολογίας…», προλαβαίνει κι απαντά: «Για τις δικές μας γενιές, δεν είναι πουθενά γραμμένο ότι πρέπει να εγκαταλείπεις τις πολιτισμικές αποσκευές σου με αντάλλαγμα την ομογενοποίηση και τη σοβαροφάνεια».