Ο Roger Waters εναντίον Bono λογω Ισραήλ
Monday

19Feb

Ο Roger Waters εναντίον Bono λογω Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε από:

19/02/2024

Κατηγορία: Νέα

1074
Ο Roger Waters (Pink Floyd) περιγράφει το αφιέρωμα του Bono (U2), το οποίο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας από τις συναυλίες των U2 στο Sphere στο Λας Βέγκας, ως «αηδιαστικό» ενώ χαρακτηρίζει τον Bono «ένα τεράστιο σκατό».
Ο λόγος που εξοργίστηκε ο πρώην ηγέτη των Pink Floyd ήταν ο πρόλογος του Bono στο "Pride (In the Name of Love)" τον περασμένο Οκτώβριο.
«Υπό το φως αυτού που συνέβη στο Ισραήλ και τη Γάζα, ένα τραγούδι για τη μη βία φαίνεται κάπως γελοίο, ακόμη και γελοίο, αλλά οι προσευχές μας ήταν πάντα για ειρήνη και για μη βία», είπε ο Bono στο πλήθος.
"Αλλά οι καρδιές μας και ο θυμός μας, ξέρετε πού είναι αυτό. Τραγουδήστε μαζί μας… και αυτά τα όμορφα παιδιά σε αυτό το μουσικό φεστιβάλ." 
Στη συνέχεια, το συγκρότημα έπαιξε μια ανανεωμένη εκδοχή του "Pride...", αλλάζοντας έναν στίχο που κάποτε επικεντρωνόταν στην ημέρα που δολοφονήθηκε ο ιερέας Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ:
«Νωρίς το πρωί, 7 Οκτωβρίου, ο ήλιος ανατέλλει στον ουρανό της ερήμου … Stars of David, σου αφαίρεσαν τη ζωή, αλλά δεν μπορούσαν να πάρουν την περηφάνια σου».
Ο Waters συνεχίζοντας τα σχόλια υπονοεί ότι άνθρωποι όπως ο Bono απλά δεν είχαν κάνει αρκετή έρευνα για το θέμα.
«Η μητέρα μου μού είπε, όταν αντιμετωπίζω δύσκολα προβλήματα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω είναι να διαβάζω — να διαβάζω, να διαβάζω, να διαβάζω», είπε ο Waters. «Τότε, το επόμενο κομμάτι είναι εύκολο: Κάνε το σωστό».
Εν τω μεταξύ, έχει προκύψει μεγάλο θέμα για το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο"The Dark Side of Roger Waters", που παράγεται από την Campaign Against Anti-Semitism. Ο Waters λέει ότι η κριτική του στοχεύει στο Ισραήλ και όχι στον Ιουδαϊσμό και κατηγόρησε τους επικριτές ότι «κάνουν κατάχρηση του όρου «αντισημιτισμός» για να εκφοβίσουν ανθρώπους σαν εμένα να σιωπήσουν».

// Old Time Rock

// Live Favorites