Τesla: "Mechanical Resonance"
Sunday

7Aug

Τesla: "Mechanical Resonance"

Δημοσιεύθηκε από:

07/08/2016

Κατηγορία: Old Time Rock

6627
Στις πολύ όμορφες και συναρπαστικές εποχές της δεκαετίας του '80 και πριν την έκρηξη των ιδιωτικών σταθμών, οι ραδιοφωνικές εκπομπές που έπαιζαν την αγαπημένη μας μουσική ήταν μετρημένες στα δάκτυλα όμως μόνο η αναμονή τους αποτελούσε μία σκληρή δοκιμασία αλλά και το άκουσμα της κάθε εκπομπής ήταν μία μικρή ιεροτελεστία.
Βρισκόματε λοιπόν στα τέλη του 1986, η ελεύθερη ραδιοφωνία είναι γεγονός, οι ελάχιστες εκπομπές πολλαπλασιάζονται και μία μπάντα από το Σακραμέντο κυκλοφορεί τον παρθενικό της δίσκο με τίτλο "Mechanical Resonance" και στο ελληνικό ραδιόφωνο ακούγεται ετούτο το άλμπουμ.
Οι τυχεροί ακροατές που ανακαλύπτουν τους TESLA, ανήκουν πρωτίστως σε μία  πολύ γνωστή ραδιοφωνική εκπομπή που έκανε εκείνη την περίοδο ο περίφημος Γ. Κουτουβός, που έπαιζε συνεχώς το τραγούδι “Little Suzi” (είναι διασκευή σε σύνθεση των Jim Diamond, Tony Hymas του συγκροτήματος Ph.D) και επηρεάστηκα τόσο πολύ που έγινα φαν του γκρουπα πό το πρώτο άκουσμα.
Λοιπόν ομολογώ ότι μετά από τρεις δεκαετίες κυκλοφορίας το “Μechanical Resonance” αποτελεί ακόμα ένα από τα αγαπημένα μου άλμπουμ.
Αυθεντικό hard rock συνδυασμένο τέλεια με southern μελωδίες και με τις κιθάρες να βάζουν φωτιά στα μυαλά μας, συμπληρωμένα μοναδικά από την βραχνή φωνή του Jeff Keith όπου σε κάθε κομμάτι κατορθώνει να καταθέτει την ψυχή του.
Γεννημένοι για να παίζουν γνήσιο αμερικάνικο hard rock οι TESLA ήταν οι καλύτεροι κληρονόμοι συγκροτημάτων όπως οι μεγάλοι Grand Funk.
O ροκ ύμνος “Modern Down Cowboy”, το καταπληκτικό “Ez Come Ez Go”, ο δυναμίτης “Cumin Atcha Live” , το οργισμένο “2 Late 4 Love” , το aor/hard rock “Rock me to The Top” και το ανατριχιαστικό “Changes” αναδεικνύουν το μεγαλείο μίας εκπληκτικής μπάντας που ευτυχώς στη συνέχεια πέτυχε πάρα πολλά.
Απλά για την ιστορία την παραγωγή έχουν κάνει οι πολυβραβευμένοι
Steve Thompson και Michael Barbiero και το άλμπουμ έγινε πλατινένιο στις Η.Π.Α.

Φώτης Μελέτης