Λόγοι που αγαπώ τους  Lynyrd Skynyrd μετά από τόσα χρόνια
Sunday

21Oct

Λόγοι που αγαπώ τους Lynyrd Skynyrd μετά από τόσα χρόνια

Δημοσιεύθηκε από:

21/10/2018

Κατηγορία: Rock this Time

3396
And this bird you can not change, And this bird you can not change, Lord knows, I can't change...(Free Bird).
  1. Είναι ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα  συγκρότηματα  του πάνθεων του Rock  των τελευταίων 50 χρόνων. Mέσα σε πέντε δίσκους κατάφεραν να γίνουν παγκοσμίως  γνωστοί. Δεν υπάρχει μέτριος δίσκος τους. Όλοι σηματοδοτούν μια περίοδο τους  στην σύντομη πορεία των οκτώ χρόνων.Έχουν επηρεάσει και συνεχίζουν να επηρεάζουν μουσικούς και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
2. Ήταν προκλητικά γήινοι , παρόλα τα εκατομμύρια που έβγαλαν και την δημοσιότητα που είχαν εξακολουθούσαν να είναι τα παιδιά της διπλανής πόρτας. Ακόμα και  στο απόγειο της καριέρας τους δεν σκέφτηκαν ούτε λεπτό να μετακομίσουν σε ποιο χλιδάτες  πολιτείες ώστε να είναι κοντά στα media και ούτε να γίνουν πειθήνια όργανα κάποιου Manager.( Working for MCA).
  1. Τα τραγούδια τους εξυμνούν αξίες διαχρονικές  όπως την οικογένεια, την θρησκεία, την φιλία, την πατρίδα, για την υπόσταση του ανδρισμού, τον έρωτα. Μιλάνε για αυτά που ζούν  (Sweet home Alabama, Every mother sons, Simple man). Αν και η σημαία του Νότου ήταν σήμα κατατεθέν εντούτοις με ένα αριστοτεχνικό τρόπο κατάφεραν να αποτινάξουν από πάνω τους. Tο Βδέλυγμα του ρατσισμού ( The Ballad of Curtis Low). Μέσα από τα τραγούδια τους συγκρούονται με τα πάθη τους και τα σχολιάζουν αρνητικά ( That’s smell ).
  1. Το ήξεραν πως ήταν μπροστά από όλα τα σχήματα της southern rock σκηνής. Αλλά ποτέ δεν είχαν μια άποψη περί ηγεμονισμού. Απεναντίας μιλούσαν με αγάπη και σεβασμό για τους ομότεχνους τους.
  1. Έχω πονέσει, ερωτευτεί, κοιμηθεί, μεθύσει μέσα από τα τραγούδια τους όπως συμβαίνει με όλα τα μεγάλα συγκροτήματα που όταν αγόραζες δίσκου τους οι βιορυθμοί σου γινόταν ποιο συναρπαστικοί.

    Θανάσης Μπούκλας

// Old Time Rock

// Live Favorites