Ailafar: Ο Steve Overland (FM) ήταν κάτι που δεν είχαμε προγραμματίσει
Wednesday

27Dec

Η παρουσία ενός έλληνα μουσικού και ειδικά στο πολύ ιδιαίτερο μελωδικό μουσικό γένος απαιτεί θυσίες ψυχικές και οικονομικά αιματηρές. Γνωρίζοντας σχεδόν την πλειονότητα των μουσικών που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο ήχο προσωπικά, είμαι σε θέση να κατανοώ κάθε φορά που κάποιο συγκρότημα κυκλοφορεί στο χώρο νέο άλμπουμ και να διαβλέπω την κατάθεση ψυχής που διατρέχει τα αυλάκια-τις ακτίνες των ψηφιακών δίσκων.
Ο δεύτερος καρπός της μουσικής δεξιοτεχνίας για τους Θεσσαλονικιούς μελωδικούς ρόκερς τιτλοφορείται "Heartbeat" και κυκλοφορεί ήδη από την Αμερικάνικη  Perris Records και όταν  άκουσα αυτό το άλμπουμ. κυριολεκτικά μου "έπεσαν τα σαγόνια στο πάτωμα!"
Το Rocktime.gr είχε την καλή συντυχία να μιλήσει με τον δημιουργό του άλμπουμ τον
John Tzortzis Ailafar και να παρουσιάσει τις επιδιώξεις και τα μουσικά όνειρα τους.

Καταρχάς συγχαρητήρια για έναν πολύ ζωντανό και μελωδικότατο δίσκο.
Καινούργια εταιρεία, κυκλοφορία ενός πολύ καλού δίσκου "Heartbeat" αναδημιουργία στην καλλιτεχνική σου παρουσία ίσως;

Καλησπέρα!  Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία εδώ και φυσικά για τα πολύ καλά σου λόγια και υποστήριξη!!
Το “Ηeartbeat” ήταν ένα επόμενο βήμα που πάντα ήθελα να πετύχω. Και είμαι χαρούμενος και υπερήφανος επίσης που τα καταφέραμε αμέσως μετά το “No Limits” που πήγε καλά και μας έβαλε στον χάρτη.
Η Perris Records ήταν η εταιρεία που έδειξε αμέσως το ενδιαφέρον της. Ακολούθησε μια άλλη μετά από κάποιο καιρό αλλά ήδη είχα υπογράψει. Βέβαια υπήρχε και ακόμα μία πριν η οποία δεν πολύ πίστεψε στο άλμπουμ. Εύχομαι η Perris Records να δικαιωθεί!

Τι έχει αλλάξει στον ήχο σας/σου από την εποχή του πρώτου σας album;
Θεωρώ πως απλά έχει ωριμάσει ο ήχος και οι παραγωγές λόγο εμπειρίας και συνεργασιών.  Το στυλ που παίζουμε είναι πάνω κάτω το ίδιο και φυσικά είναι κάτι που επεδίωξα. Διότι διαφορετικά δεν υπάρχει ταυτότητα.
 
3.Ποιο είναι το δυνατότερο "χτυποκάρδι" (λογοπαίγνιο με τον τίτλο Heartbeat) στη μουσική ζωή σου;
Το να δημιουργώ από το μηδέν τα τραγούδια , να ακούγονται ραδιοφωνικά, να τα παίζω επί σκηνής με τα υπόλοιπα μέλη που τους δίνουν σάρκα και οστά. Και φυσικά να τα βλέπω να αγγίζουν και άλλους ανθρώπους όπου και να βρίσκονται.
Οι διάφορες συνεργασίες και το πιο σημαντικό να μεγαλώνω και να εξελίσσομε δίπλα σε συγκεκριμένους ανθρώπους και συνεργάτες που αγαπώ και σέβομαι. Ξέρουν ποιοι είναι ελπίζω!
 

Ποια ήταν η δημιουργική διαδικασία για την ηχογράφηση του δίσκου σας; Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στις ηχογραφήσεις; κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό θυμάσαι;
Ξεκινήσαμε με την ηχογράφηση των Drums αφού τα είχαμε προβάρει με τον Φώτη μόνοι μας επί δύο μήνες πριν. Μετά ηχογράφησα όλες τις ρυθμικές κιθάρες. Μετά γράφτηκαν τα μπάσα και σιγά – σιγά οι φωνές. Παράλληλα έμπαιναν και τα πλήκτρα κάθε φορά που τα ολοκλήρωνε ο Βαγγέλης στο προσωπικό του στούντιο. Στο τέλος γράφτηκαν τα σόλο και κάποιες δεύτερες φωνές του Dean Mess. Mε όλα τα μέλη και τους φίλους που μας βοήθησαν και φυσικά με τον Στράτο (Ιδιοκτήτη των Valve studios) συνεργάζομαι από το 2010 είχαμε πολύ καλή χημεία και συνεργασία!  Είναι διάφορα περιστατικά με γέλια περισσότερο μιας και ήταν ευχάριστη διαδικασία πέρα από την κούραση και τον χρόνο που απαίτησε.
 
Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες σου/σας ως μουσικοί;
Το όνειρο μου είναι να βγάλω προς τα έξω όσο πιο πολύ περισσότερη και καλή μουσική μπορώ, που μου είναι και ανάγκη πνευματικής επιβίωσης. Μιας και ζω πραγματικά για αυτό.  Να γίνω σεβαστός για την δουλειά και προσπάθεια μου και να κάνω πολλές ενδιαφέρων συνεργασίες. Είναι επίσης επιθυμία μου να παίξω στην ζωή μου live όσο πιο πολύ γίνεται..

Υπάρχει μια σαφέστατη δυσπιστία του Ελληνικού κοινού προς τα εγχώρια συγκροτήματα, που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
Νομίζω οφείλεται στην ξενομανία που μας διακατέχει γενικά σαν λαός αλλά και εξαιτίας  ότι το εξωτερικό ήταν πάντοτε πιο μπροστά από μας σε πολλούς τομείς. Πλέον όμως έχει αλλάξει αυτό και η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει!  Έχει πολλούς καλούς μουσικούς/μπάντες που καταφέρνουν πολλά και εκτός συνόρων. Πρέπει να κάνουμε στροφή και να υποστηρίξουμε και αυτή την κατεύθυνση..
 
Θεωρείς ότι υπάρχει πρόοδος για τη μπάντα από την πρώτη ημέρα ύπαρξη σας και πως/που την εντοπίζεις;
Ναι σίγουρα. Υπάρχει σίγουρα όπως ανέφερα εξέλιξη δισκογραφικά όπου παρόλο τις δυσκολίες καταφέραμε αρκετά. Γίναμε καλύτεροι σε ατομικό επίπεδο και στη χημεία μεταξύ μας. Αν και κάποια μέλη έχουν αλλάξει κατά καιρούς.  Εξέλιξη υπάρχει και στα live και φυσικά έχουμε γίνει περισσότερο σεβαστοί.
 
Ποια είναι η αίσθηση που έχετε για τα πλήκτρα στη μουσική;
Απλά τα λατρεύω..
 
Συνήθως επιλέγω τα αγαπημένα μου τραγούδια για κάθε συνέντευξη και κάθε μπάντα/καλλιτέχνη, αλλά το κάνατε δύσκολο αυτή τη φορά! Ποια είναι τα δικά σου/σας αγαπημένα και γιατί;
Για μένα είναι όλα παιδιά μου μιας και είμαι ο συνθέτης τους και το καθένα σημαίνει κάτι ξεχωριστό. Οπότε δύσκολα να διαλέξω. Σίγουρα όμως τα “Do you really want my love? , "Stop running away", "Bucket list", "Dream date", "LLD", "Another you", μου είναι πιο ξεχωριστά.

Στο δίσκο "No Limits" υπήρχαν γυναικείες φωνές και τρεις μελωδικότατοι τραγουδιστές. Αποφάσισες να συνεχίσεις με μία επίσης εξαιρετική γυναικεία φωνή την Elisabeth Mari (κυρίως), τρεις επίσης ικανότατους τραγουδιστές, τους Dean Mess (W.A.N.T.ED ), Kelly Blake των Jailcat και τον Constantine Maris (αδελφό της Elisabeth) των Forbidden Seed και έναν "θρύλο" της μουσικής, τον Steve Overland των FM! Ποια τα κριτήρια για αυτές τις επιλογές;
Με την Ελισάβετ παίζαμε μαζί σχεδόν 6 χρόνια. Ήταν το παλιότερο μέλος μετά τον Κώστα Μαυρουδή (Μπάσο) όπου παίζουμε επί 9 χρόνια. Η επιθυμία μου ήταν να ηχογραφήσει και στο No Limits, αλλά δεν έγινε διότι ήταν απασχολημένη και αφοσιωμένη σε κάτι άλλο. Είμαι φυσικά παντοτινά ευγνώμων σε όσες, όσους με βοήθησαν όλα τα χρόνια, ξέρουν ποιοι είναι!
Την Ελισάβετ την παρακολούθησα στην εξέλιξη της από πολύ καλή τραγουδίστρια σε εξαιρετική και χαίρομαι που το έζησα μέχρι σήμερα. Ήταν κάτι που πίστευα. Οπότε ήταν φυσικό και μεγάλη επιθυμία να ηχογραφηθεί. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.
Οι  Dean Mess, Kelly Blake και Constantine Maris είναι φίλοι από χρόνια! Είμαι εννοείτε φαν τους και τους ευχαριστώ πραγματικά για την υποστήριξη τους και την καταπληκτική δουλειά που έκαναν. Χωρίς την βοήθεια τους δεν θα ήταν το ίδιο!! Έχουν στον προσωπικό τους κατάλογο φοβερές δουλειές, οπότε το κριτήριο είναι αυτονόητο! Ο Steve Overland ήταν κάτι που δεν είχα προγραμματίσει. Θα έλεγα πως έτυχε και πέτυχε! Και τον ευχαριστώ επίσης πάρα πολύ για την βοήθεια του και υποστήριξη! Και θέλω να πω πως του άρεσε πραγματικά το αποτέλεσμα και μου διαβεβαίωσε πρόσφατα πως θα χαρεί να  συνεργαστούμε ξανά! Με τιμάει δεόντως!
 

Aγαπημένοι σου hard rock/melodic δίσκους και πρόσθεσε ένα μικρό σχόλιο για τον καθένα.
Είναι πολλά τα άλμπουμ που μου αρέσουν. Ενδεικτικά θα πω τα εξής:
Def Leppard – "Pyromania" και"Hysteria", Journey – "Frontiers",  Hardline – "Eclipse", Europe – "Out of this world", Bon Jovi – "Keep the faith", Gotthard – "Dial Hard,"  Bryan Adams – "Waking up the Neighbours", Survivor – "Too hot to sleep", Winger – "In the heart of the young", Bad English – "Backlash"… και άλλα πολλά. Οι λόγοι είναι τα τραγούδια, η αίσθηση που αποπνέουν, η απόδοση τους στην σκηνή και η παραγωγή.
 
12.Η ιστορία του εξώφυλλου; (απ’ ό,τι γνωρίζω, το τοπίο είναι ελληνικό και με παρέπεμψε στο Joshua Tree των U2)
Ναι είναι από ένα χωριό του Κιλκίς κοντά στην Δοϊράνη και είναι δικιά μου φωτογραφία. Την τράβηξα πριν κάποια χρόνια. Το όλο αποτέλεσμα όμως οφείλεται στο ταλέντο του φίλου Κώστα από την Condour Productions. Θεωρώ πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Αυτό που θέλαμε να συμβολίσουμε είναι αυτό που μας δίνει ζωή μέσα στην καρδιά μας.
 
Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού σε εσάς και στην προηγούμενη κυκλοφορία σας;

Το "No Limits" μας άνοιξε τον δρόμο για το εξωτερικό και πήγε πολύ καλά για τα δικά μας δεδομένα. Και βοήθησε και τον πρώτο μας δίσκο που ήταν προσωπική κυκλοφορία. Το να βλέπεις το όνομα σου σε διάφορα reviews σε περιοδικά με θετικά σχόλια καθώς και να ακούς τα τραγούδια σου σε εκπομπές στο ραδιόφωνο σου δίνει κουράγιο και σε κάνει υπερήφανο. Νιώθεις μια γλυκιά ηθική ικανοποίηση. Σαφώς και τα αρνητικότερα σχόλια είναι καλοδεχούμενα. Το καινούργιο μας άλμπουμ πιστεύω ότι μέχρι τώρα πάει πολύ καλά και με μικρότερο promotion.
 
Ημερομηνίες για ζωντανές εμφανίσεις υπάρχουν για την προώθηση του άλμπουμ σας; Υπάρχουν σκέψεις για την Αθήνα και επαρχία;  

Δυστυχώς λόγο κάποιων θεμάτων ακυρώσαμε ένα Live.  Ήθελα πολύ να κατέβουμε Αθήνα για την παρουσίαση του δίσκου αλλά δε θα μπορέσουμε σύντομα...
 
Τι επιφυλάσσει το μέλλον για την μπάντα μουσικά και μία ευχή για τους αναγνώστες του rocktime.gr ;
Παρόλο που έπρεπε να αλλάξουν τα σχέδια μας..σχετικά με εμφανίσεις και γενικά την πορεία μας, σίγουρα το 2018 θα ανασυνταχθούμε για τις εμφανίσεις αλλά και για καινούργιο άλμπουμ...The Show must go on!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αναγνώστες για τον χρόνο τους και την υποστήριξη τους σε μπάντες  σαν την δικιά μας, αλλά και εσένα Νότη για ό,τι συνεχίζεις να κάνεις για μας μέχρι τώρα!
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, αγάπη, συμπόνια και πολύ Melodic Rock εννοείται! Σας ευχαριστούμε!
 
Συνέντευξη στο Νότη Γκιλλανίδη