Cornerstone: "Reflections"

17/01/2017

Κατηγορία: Κριτικές

5097

Το γένος του μελωδικού rock/A.O.R εμπλουτίσθηκε εδώ και ένα μήνα περίπου από έναν ακόμη δίσκο: με τους τους αυστριακούς Cornerstone που με τον εξαιρετικό τρίτο δίσκο τους "Reflections", κατέλαβαν επάξια θέση στο στερέωμα των μελωδικών δημιουργών!

 

Γνωστή η Αυστρία για την μουσική κληρονομιά στην κλασική δημιουργία με σπουδαίους  και ιδιαίτερους συνθέτες. Μουσικό εξαγώγιμο προϊόν επίσης και ο εκλιπών σε τροχαίο δυστύχημα καλλιτέχνης Φάλκο (Falco, πραγματικό όνομα: Johann "Hans" Hölzel, 19 Φεβρουαρίου 1957 - 6 Φεβρουαρίου 1998) που ήταν Αυστριακός τραγουδιστής της ποπ με την  μεγάλη εμπορική επιτυχία  "Rock Me Amadeus"  (εμπνευσμένο από τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Amadeus) από το άλμπουμ του Falco 3 που έγινε κορυφαία διεθνής επιτυχία το 1986 ενώ ο μακαρίτης ήταν μπασίστας σε ένα χαρντ ροκ συγκρότημα της χώρας , τους Drahdiwaberl.
Οι Cornerstone λοιπόν από την Αυστρία και όχι αυτοί που έγιναν γνωστοί λόγω του Doogie White, επιστρέφουν με νέο δίσκο, το "Reflections"  και καινούργια τραγουδίστρια στην μπάντα, την εξαιρετική ερμηνεύτρια  Alina Peter. Προσωπική ευαρέσκεια υπάρχει για την στροφή της μπάντας από τα εδάφη του  west coast,pop/rock (τα οποία τιμούμε) στο αγαπημένο ύφος του  AOR.
 Εάν συνυπολογίσουμε,  τις συνθέσεις, τους ικανότατους μουσικούς και την εξαιρετική τραγουδίστρια έχουμε την τέλεια συνταγή: AOR, μελωδικό  hard rock, η κλασική παραγγελία στα '80ς!
Οι μουσικοί δημιουργούν εξαιρετικά ακούσματα μουσικότητας, με ταιριαστές  δοσολογίες σε πλήκτρα, καθώς οι "πλούσιες" συνθέσεις και η φωνή της πολυτάλαντης Alina Peter καθηλώνουν τον ακροατή. Ευκολομνημόνευτα χορωδιακά φωνητικά και πιασάρικες ενορχηστρώσεις που εντυπωσιάζουν και  με το εναρκτήριο "Nothing To Lose" να απογειώνεσαι  τόσο από την ατμοσφαιρική εισαγωγή αλλά και από το ευάφανταστο κιθαριστικό ριφ (προσωπικά αγαπημένο από την πρώτη ακρόαση).
Ακολουθεί το "Last Night" με εξαίρετες κιθάρες  και την πανέμορφη παρουσία του σαξόφωνου, ένα  τέλειο  FM radio κομμάτι, που μου ξυπνά μνήμες με ανάλογα άσματα που έπαιζα σε πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό πριν από πολλά χρόνια  ενώ στο "True Confessions" η κιθάρα κελαηδά κυριολεκτικά συνοδεύομενο με ένα  εκπληκτικό σολάρισμα  και αν αυτή η σύνθεση  δεν σας θυμίζει τη υπερμπάντα των Reo Speedwagon, προφανώς διαβάζετε λάθος ιστοσελίδα.
Στο ίδιο ύφος και τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ. Έχουμε στη συνέχεια το μεγαλόπρεπο στην εισαγωγή του "Believe In Me", ένα ακόμη ένα ξεσηκωτικό ροκάδικο κομμάτι. Κλασικός  '80'ς ήχος όπως  και το "Once"  που είναι ιδανικό για να κλείσει ο δίσκος και να σε αφήσει να παρακαλέσεις για συνέχεια! Κομματάρα με τα όλα της!
 Να σημειώσουμε και την παρουσία του ικανότατου ερμηνευτή και μουσικού  Harry Hess (Harem Scarem), που συνέβαλε τα μέγιστα στην κυκλοφορία αυτή με την παρουσία του στην παραγωγή.
Σίγουρα με το εξαιρετικό τραγούδι  "Believe In Me" οι Cornerstone δεν έγιναν η σούπερμπάντα αλλά σίγουρα έχουν τις δυνατότητες για μελλοντικές εξαιρετικές κυκλοφορίες.
Οι Cornerstone είναι ένα σχήμα αξιοπρόσεκτο και είμαστε έτοιμοι να τους ξανακούσουμε…

Νότης Γκιλλανίδης


// Old Time Rock

// Live Favorites