Remedy: "Something That Your Eyes Won't See"

25/05/2023

Κατηγορία: Κριτικές

1725

Ας είναι καλά ο φίλος και συνεργάτης του rocktime.gr Αστέρης Γρηγορίου που τις προάλλες μέσω skype με έψεξε λέγοντας: "πως σου ξέφυγε η μπαντάρα τούτη;; Και μου λες μετά πως λατρεύεις την NWOSCAOR και τους επικεφαλής Nestor… για άκουσε και λίγο Remedy".

 

Και με έστειλε κανονικά το άκουσμα της σουηδέζικης αυτής μπάντας. Τα τραγούδια μου θυμίζουν Return, 220 Volt και πρώιμους Bon Jovi.
Το πρώτο τρίο των τραγουδιών είναι εκπληκτικά συναρπαστικό και μπορεί  μερικά τραγούδια να μην έχουν φτάσει στα ύψη ("Scream In Silence" και "Lifeline"), αλλά συνολικά αυτό είναι ένα εξαιρετικά αξιόλογο ντεμπούτο.
Οι Remedy είναι ένα εκλεπτυσμένο και μοντέρνο μελωδικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας το 2022 από τον Roland "Rolli" Forsman.
Με μια απίστευτη σύνδεση με τη δεκαετία του '80, αλλά με μια άκρως μοντέρνα πινελιά, η μπάντα καθοδηγείται από ενεργητικές κιθάρες, χορωδιακά φωνητικά και πιασάρικα τραγούδια σε ένα μείγμα ροκ, ποπ και μέταλ. Το συγκρότημα έχει ένα πλεονέκτημα στο παίξιμό του και με το μείγμα του ρετρό και του μοντέρνου ροκ, αυτό δίνει στην μπάντα  έναν μοναδικό ήχο.
Συμφωνώ με ό,τι έχει ήδη ειπωθεί, συμπεριλαμβανομένης της παρόμοιας αναφοράς στους Nestor, με την οποία εννοώ, ένα ντεμπούτο άλμπουμ με επιτυχία, που βγήκε από το πουθενά κυριολεκτικά, με  μερικά υπέροχα κομμάτια εδώ, κιθάρα που με κάνει να ζαλίζομαι (ευχαριστώ τον Roland και τον Robert).
Τα αγαπημένα μου κομμάτια ήδη από το πρώτο άκουσμα είναι τα "I Wanna Have It All", "Sundays At Nine", "Thunder In The Dark" (θα το συνιστούσα  ανεπιφύλακτα για το βίντεο του Karate Kid της δεκαετίας του '80), "Sinners and Saints" και η μπαλάντα "Lifeline".
Ανοίγοντας με το "Living On The Edge", το συγκρότημα ξεκινάει με υψηλές  ταχύτητες έξω από κάθε προσδοκία. Ένα πιασάρικο, γεμάτο πλήκτρα κομμάτι, είναι ένα τραγούδι που θα μπορώ εύκολα να ακούσω από  ένα συγκρότημα όπως οι H.E.A.T ή οι Eclipse να ερμηνεύουν. Μιλώντας για τους μέγιστους  Eclipse, ο Roland κατάφερε να πείσει τον αρχηγό του συγκροτήματος Erik Mårtensson να κάνει μίξη και master στο άλμπουμ, ώστε μπορεί να ακούσετε σίγουρα κάποιες ομοιότητες παραγωγής μεταξύ των συγκροτημάτων.
Ο Roland και ο φίλος/συγγραφέας του Sören Kronqvist είχαν γράψει στο παρελθόν τραγούδια για τους Joe Lynn Turner, One Desire και Crazy Lixx, οπότε σίγουρα ξέρουν πώς να γράφουν απίστευτες μελωδίες. Θα απολαύσετε επίσης  την μουσική "καταιγίδα"  των "Thunder In The Dark", "My Devil Within" και "Sinners and Saints".
Και οι τρεις συνθέσεις είναι σαφώς διαφορετικές ρυθμικά, αλλά όλα είναι δυνατά ροκάδικα τραγούδια  που βρίσκονται σε τέλεια σειρά, καθώς ο ρυθμός κάθε κομματιού επιταχύνεται από το τραγούδι που προηγήθηκε. Έχουν επίσης  μερικά από τα πιο πιασάρικα ρεφρέν που είναι πιθανό να ακούσετε από οποιοδήποτε συγκρότημα φέτος.
Τι χρειαζόμαστε εμείς η φίλοι της μελωδικής ροκ μουσικής. Χρειαζόμαστε καλά τραγούδια. Χρειαζόμαστε καλά τραγούδια που να μας κρατούν για τα επόμενα χρόνια, έτσι δεν είναι; Μια στο τόσο, μας βρίσκουμε να ακούμε μια νέα μπάντα που φαίνεται να ταιριάζει σε αυτό το όραμα. Creye, Bad Habit, H.E.A.T., Eclipse, Bai Bang, Fate, W.E.T., Captain Black Beard και ίσως άλλες μπάντες. Και τώρα άλλο ένα, οι Remedy....Υπάρχει χώρος για αυτούς;
Οι Remedy είναι αρκετά παραδοσιακοί, αλλά γράφουν μερικά εξαιρετικά τραγούδια (Sundays At Nine, Scream In Silence, Marilyn, κλπ). Ελπιδοφόρο  μέλλον μπροστά τους; Έτσι πιστεύω.
Μεγάλη έκπληξη οι Remedy, με πολύ μελωδικές, δυνατές κιθάρες και υπέροχα φωνητικά.
Και τι ωραίο πακέτο τραγουδιών! Άξιοι!!!
 
Νότης "Living On The Edge" Γκιλλανίδης 

// Old Time Rock

// Live Favorites