Rian: "Wings"

21/09/2023

Κατηγορία: Κριτικές

1629

Ο Dennis Ward δημιούργησε για άλλη μια φορά ένα εξαιρετικό μείγμα για μια μπάντα. Ο πρώην μπασίστας των Pink Cream 69 και νυν μπασίστας των Magnum είναι από καιρό γνωστός ως ταλαντούχος παραγωγός και έχει συμμετάσχει σε αρκετές rock και μελωδικές δημιουργίες.

 

Αυτό συμβαίνει και με το τρίτο άλμπουμ των Σουηδών RIAN, στο οποίο ακούμε επιρροές από Bon Jovi, Survivor, Queensrÿche, Winger, Dokken και Europe. Όπως οι Treat και οι Eclipse, αφαιρούν το βερνίκι από το AOR της δεκαετίας του ογδόντα, αποκαλύπτοντας μια πιο σκληρή, πιο ανθεκτική απόχρωση μελωδικής ροκ, πρόθυμη και ικανή να σταθεί από τα πόδια μέχρι τα νύχια με οτιδήποτε έχουν να προσφέρουν τα καθιερωμένα συγκροτήματα του σήμερα.
Από την αρχή, είναι ξεκάθαρο ότι αυτό θα είναι ένα άλμπουμ με κέντρο την  κιθάρα, καθώς οι κιθάρες κατακλύζουν  δυνατά και περήφανα το εναρκτήριο "Carry My Wings" που είναι το τέλειο άνοιγμα για αυτό το είδος άλμπουμ: Κιθάρες και πλήκτρα!!!
Το "We Ride" προσφέρει περισσότερα από τα ίδια, τεράστιες στρώσεις κιθάρας που υποστηρίζονται επιδέξια από τα διακριτικά πλήκτρα του δεξιοτέχνη Ragno και ακούγεται υπέροχα μελωδικό. Ο κιθαρίστας Tobias Jakobsson σίγουρα γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο βαδίζει στην ταστιέρας και δεν φοβάται να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, προσθέτοντας στη συνολική δύναμη του τραγουδιού.
Το κουδούνι της εκκλησίας και οι ατμοσφαιρικές κιθάρες προαναγγέλλουν το "Don’t Wait For the Fire" που μου θυμίζει τους κλασικούς Dokken της δεκαετίας του 1980, όταν οι συγχορδίες υπερισχύουν και τα φωνητικά στο ρεφρέν συμβάλλουν στην δημιουργία μιας υπέροχης μελωδίας. Ωστόσο, αυτή δεν είναι απλή δουλειά, καθώς η ταυτότητα των Rian λάμπει χάρη για άλλη μια φορά στις περίτεχνες  συνεισφορές του Ragno στα πλήκτρα.
Το "Dance The Night Away" έχει άλλη μια απολαυστικά ατμοσφαιρική εισαγωγή που συνδυάζει υπέροχα πλήκτρα και κιθάρες, με άφθονο χώρο για να λάμψουν τα φωνητικά του Richard Andermyr. Αυτή είναι μια AOR απίστευτη μελωδία με περισσότερες από αυτές τις στιβαρές κιθαρωδίες, υπέροχα πλήκτρα και ένα απίστευτα πιασάρικο ρεφρέν.
Το "War is Over" είναι το επόμενο και ξεκινά με βροντερά μπάσα και τερατώδη riff και ένα ευρηματικό  ρεφρέν. Οι Rian φαίνεται να έχουν την ικανότητα να συνδυάζουν τις σκληρές κιθάρες με τις μεγάλες μελωδίες και ενώ το δεξιοτεχνικό άγκιστρο  εδώ δεν είναι τόσο τεράστιο όσο στα προηγούμενα κομμάτια, εξακολουθεί να είναι αρκετά πιασάρικο.
Το "Look At The Stars" σωρεύει τις γλυκές κύριες μελωδίες από τις πρώτες κιόλας νότες της εισαγωγής. Είναι εύληπτο, αγαπημένο Scandi AOR, αλλά κατά κάποιο τρόπο το ξεπερνούν. Είναι ένα απίστευτα πιασάρικο κομμάτι του AOR, αλλά το έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές στο παρελθόν από  πολλές άλλες μπάντες των Scandi. Ωστόσο, είναι πολύ διασκεδαστικό όλο αυτό και έκανε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου, οπότε αποθεώστε τους.
Οι Rian αποθεώνουν την ακουστική κιθάρα στο "One In A Million", το οποίο ξεκινά με ακόμα πιο πολύ πιασάρικες και γνώριμες μελωδίες σε μια αρκετά ωραία μικρή μπαλάντα που αποφεύγει κατά κάποιο τρόπο την τυπική παγίδα Scandi-AOR του να είναι πολύ γλυκό και λειτουργεί όμορφα και  ακριβώς στο σωστό σημείο του δίσκου…
Το "On The Wind" μας μεταφέρει πίσω στους λατρεμένουςDokken με ένα ογκώδες κομμάτι μελωδικούHard Rock που καταφέρνει να μας εντυπωσιάσει με ένα πιασάρικο Euro-Rock ρεφρέν και ένα σόλο κιθάρας ευρωπαϊκού στυλ, πριν από το βιρτουόζικο ριφ της εισαγωγής του "When You're Gone" που ακούγεται ότι θα είναι σε ύφος των Extreme πριν οι στίχοι μας οδηγήσουν εκπληκτικά στη AOR-land, αν και το ρεφρέν σε αυτό δεν είναι πραγματικά αρκετά μεγάλο για να το μεταφέρει πέρα ​​απότα συνηθισμένα.
Οι Rian είναι με το "The Silence of Our Dreams", το οποίο είναι μια μεσαίου ρυθμού μπαλάντα με νοσταλγικό πιάνο.
Είναι αρκετά ωραίο, μια μάλλον καλοδεχούμενη  μπαλάντα Scandi-AOR και κατά την γνώμη μου είναι μια από τις καλύτερες μπαλάντες του AOR που θα ακούσετε φέτος.
Το άλμπουμ τελειώνει με το "Eternity" που μας ταξιδεύει στο ελαφρώς πιο σκληρό στυλ των αρχικών κομματιών, αν και με πιο υπέροχα πλήκτρα για να απαλύνουν λίγο τη συνολική αίσθηση. Είναι ένα απολαυστικό κομμάτι με ύφος  καλοκαιρινού AOR και είναι ένας υπέροχος τρόπος για να τελειώσετε το άλμπουμ.
Γενικά, αυτό είναι ένα ωραίο άλμπουμ. Τα αστέρια του δίσκου εδώ είναι ο κιθαρίστας Tobias Jakobsson και ο guest πληκτράς Eric Ragno. Όταν συνδυάζονται πιο αποτελεσματικά, οι δημιουργίες  είναι απολαυστικές.
Τα τραγούδια από το "Wings" βρίσκονται κάπου στο ενδιάμεσο, ένα hard ροκ μελωδικό δίσκο που παίρνει τη δική του πανέμορφη πινελιά χάρη στην υπέροχη  φωνή του Richard Andermyr.

Νότης"Look at the Stars" Γκιλλανίδης// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs