Νέα και ρέγκε εκπλήξεις από το μέτωπο των Panx Romana
Friday

28Nov

Νέα και ρέγκε εκπλήξεις από το μέτωπο των Panx Romana

Δημοσιεύθηκε από:

28/11/2014

Κατηγορία: Νέα

7101
Οι Panx Romana είναι ένα όνομα με περιπετειώδη ιστορία στο εγχώριο εναλλακτικό ροκ που σηκώνει και πάλι την πειρατική του σημαία και προετοιμάζεται να σαλπάρει για την 6η δισκογραφική του κυκλοφορία. 15 χρόνια μετά την προηγούμενη κυκλοφορία τους το «Κράτος Κλειστόν», 30 χρόνια μετά την συμμετοχή τους στη θρυλική «Διατάραξη Κοινής Ησυχίας» και 32 χρόνια μετά την ίδρυσή τους, συνεχίζουν να δημιουργούν μουσικές ιστορίες που θα κυκλοφορήσουν σε βινύλιο και CD κόντρα στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων.
Όπως λένε οι ίδιοι, τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την νέα τους δουλειά, περιέχουν όλα τα θετικά συστατικά του παρελθόντος, με χρώματα από συγγενείς ιδεολογικές και μουσικές επιρροές του σήμερα. Ένα αντιρατσιστικό, Punky Reggae Party με αγωνιστικό και ανήσυχο πνεύμα, έχει ήδη ξεκινήσει στο studio και μέσα στο 2015 θα βρίσκεται στο δρόμο.
"χωρίς τις πλάτες εταιρίας, πατήσαμε γερά στα δικά μας πόδια και χωρίς μπαστουνάκι στήσαμε την δική μας DIY ομάδα παραγωγής. Είναι μια πρόκληση που στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις" Woody Panx
"δεν φοβηθήκαμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μουσικά ακούσματα που αγαπάμε και μας εμπνέουν, να τα μπερδέψουμε με τους φόβους μας και να τους κάνουμε πέρα με 3 ίσως και κάτι παραπάνω ακόρντα" Julio Panx
"η μουσική είναι η ζωή μας, η δημιουργία μας κρατά ζωντανούς. Θα θέλαμε πολύ να ήταν η μοναδική μας ασχολία. Να φτιάχνουμε τραγούδια που δεν πεθαίνουν, που συντροφεύουν και κατοικούν σε καρδιές ταπεινών ανθρώπων" Δημήτρης Δ.
"Παρ' όλο που η Ελλάδα της κρίσης μας δείχνει μικρούς, τιποτένιους και αναλώσιμους, εμείς μέσα από την αδυναμία μας γινόμαστε δυνατοί και αποκτάμε το απαραίτητο άρωμα εφηβικής δύναμης για να καταφέρουμε το αδύνατο.
Κάτι που δεν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε ακόμα και στις εποχές των παχέων αγελάδων.
Κι αυτό είναι απόδειξη ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να γίνουν οι περιστάσεις μας ευνοϊκές για να τολμήσουμε, να βρούμε την δύναμη να επενδύσουμε στη συντροφικότητα προκειμένου να πετύχουμε πράγματα πάνω από τις φαινομενικές μας δυνατότητες, ακόμα και αν παλεύουμε με άδεια τσέπη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα" Frank Panx

"Music, Peace, Love, Unity" επαναλαμβάνει ξανά και ξανά ο Judah Bunnington ο Τζαμαϊκανός πολυτάλαντος μουσικός που συμμετέχει σε κάποια τραγούδια αυτής της νέας τους δουλειάς. Βαφτίστηκε Panx Bunny από τα μέλη της μπάντας.


Panx.gr
facebook.com/panxromanaofficial

ROCKTIME: Ευχαριστούμε τους Panx Romana για το μήνυμα και τα νέα που  έστειλαν αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας